Vad är en växlingsventil i en 2003 Toyota Corolla ?

En solenoid är en eldriven switch . Automotive startmotorer är den mest kända typen av magnetspole , men många bilar med automatisk växellåda har också skift solenoider . Funktion

På 2003 Toyota Corolla är växlingsventil aktiveras av en signal från en sändning datorstyrning . Detta ändrar växlar i bilen vid förinställda punkter .
Magnetventiler Problem

Enligt Toyota kan vissa 2003 Corollas visa MIL ( underhåll indikatorlampa ) " ON " med DTC ( felkod ) P0770 lagrad i ECM (Engine Control module) . Detta tyder på en " Shift Solenoid E Fel " fel . Toyota erkänner att detta är ett vanligt och känt problem med 2003 års Corolla .
Potentiella orsaker

Troliga orsaker till fel växlingsventil på 2003 Corolla intervallet från ett elektriskt fel i en dålig momentomvandlarkoppling .
Upplösning

Lösningarna inkluderar en enkel chip ersättare dator för överföring controller , en ny solenoid eller omfattande arbete på transmissionen . Vanligen är det chipet i överföringen styrenhet som misslyckas , och ersätta detta är den billigaste vägen att korrigera problemet . Toyota har gjort produktionsförändringar i senare modeller av Corolla linjen att eliminera problemet , men har inte utfärdat ett återkallande på 2003 års modell .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133836.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.