Borrad Vs . Slitsade Bromsar

Borrade och slitsade bromsar är både eftermarknaden alternativ som kan läggas till en bil när standarden släta plattan rotorn inte kommer att erbjuda tillräckligt med bromskraft. De används på racingbilar för deras förbättrade prestanda och slitstyrka . Sammansättning

Slitsade rotorer innehåller mer metall än borrade skivor . Detta innebär att slitsade rotorer har råare bromskraft än borrade rotorer.
Design

borrade skivor har små hål borrade in i ytan hos rotorn plattan. Hålen gör rotorn effektivare på slinging vattnet borta från bromssystemet . De slitsade rotorer har diagonala slitsar skurna i rotorns yta . Spåren hjälpa rensa skräp från bromsbeläggen .
Fördelar

bromsning liv slitsade rotorer är dubbelt så lång som borrade skivor . Den slitsade konstruktion förhindrar även överhettning i extrema bromsningssituationer och bidrar till en jämnare körning genom att minimera bromssträckan . Borrade rotorer har en mer balanserad viktfördelning . De är lättare och kan vara mer lämplig för bilar för vilka totala vikten är ett bekymmer .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133834.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.