Hur kan vi minska bil luftkonditioneringen CFC

klorfluorkarboner (CFC) har en effekt på ozonskiktet och därför styrs av Naturvårdsverket. Äldre bilar kan ha luftkonditioneringssystem med en typ av köldmedium som heter HFC-12, som inte längre är lagligt att passa till bilar, även om det är lagligt att ladda befintliga system för bilar med köldmedium. Om du vill minska risken för miljön från bilens luftkonditioneringssystem, kan du bygga om bilen för att använda ett substitut köldmedium. Växla från HFC-12 till HFC-134a signifikant reducerar bilens påverkan på den globala uppvärmningen. För nyare bilar, kommer kolla efter läckor i systemet också förhindra skador på miljön från nyare köldmedier. Saker du behöver
Tekniker avgifter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vad året bilen tillverkades i. Innan 1992, bilar som används CFC-12, ett ämne som är inte längre tillåtet att använda i nya bilar. Efter 1995 använde alla bilar det miljövänligare HFC-134a. Bilar tillverkade mellan 1992 och 1995 kan också använda godkända HFC-134a. Du kan identifiera vilken typ av köldmedium som används i din bil genom att titta på luftkonditioneringen etiketten under huven.
2

Ta bilen till en certifierad tekniker för att bygga om bilen om bilen använder den äldre HFC -12 köldmedium. En tekniker kan förändra systemet luftkonditioneringen från CFC-12 till en av flera godkända substitut. Dessa substitut är HFC-134a, R-406A och RS-24. EPA kräver att alla tekniker som reparationer eller service motorfordon luftkonditioneringar att ha ett intyg från en EPA § 609 Technician Training och certifieringsprogram. En förteckning över godkända certifieringsorgan kan hittas på EPA webbplats. Kontrollera bilens garanti för att se om du använder ett alternativt köldmedium upphör garantin
3

. Biltillverkarna rekommenderar endast HFC-134a för eftermontering fordon som denna köldmediet möter fordonets prestanda och hållbarhetsspecifikationer.
4

Fråga den tekniker att leta efter läckor i kylsystemet innan du utför eftermontering proceduren. Läckor kan släppa CFC till atmosfären och minskar effektiviteten i luftkonditioneringen. Vissa områden i USA, såsom delstaten Wisconsin, kräver tekniker för att leta efter läckor före återfyllning eller eftermontering ett motorfordon system för luftkonditionering. Att be teknikern att leta efter läckor kan potentiellt minska den skadliga miljöpåverkan av köldmedier (godkända och avvecklade) som används i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133824.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.