Vad är en avgasnocken Manövermagnet?

Fyrtakts förbränningsmotorer använder kameror för att låta en ny gas /luft blandningen i motorn och avgaser ut. En fyra-takts motor som användes i nästan varje bil har en inloppsventil och en avgasventil för varje cylinder. Sofistikerade fyrtaktsmotorer med avancerade ventil-timing behandlingar (t.ex. fasförskjutning) använda cam kontroll solenoider och ställdon för både insugs-och avgasventilerna. Eftersom styrsolenoid styr kammanövreringsdon, är de ibland kallas en kammanövreringsdon solenoid. Tändningsmatris

fyrtaktsmotorer överföra effekt eller vridmoment via en vevaxel till drivlinan. Vevaxeln, känd som "bottenänden" av motorn, måste synkroniseras med ventilerna, som binds samman med en timing-kedja (eller annan mekanisk enhet) och en eller flera kammar, denna enhet tillsammans med cylindrar och kolvar är känd som den "övre änden" av motorn. Den nedre och övre ändarna av motorn är synkroniserade så att om man har vänt 180 grader, är den andra vände 180 grader. Växling & Variable Valve Timing

Addera ditt Phase De flesta fyrtaktsmotorer använder en eller flera fasta kammar. En kamprofil är medelst en transmissionskedja till vevaxeln, och den fastställer när insugs-och avgasventilerna öppnas och stängs i förhållande till rörelserna hos vevaxeln, vilket i sin tur flyttar kolvarna. Komplexa motorer ungefärlig variabla ventiltider genom att justera positionen av en eller vevaxel församlingar under motorer driften, skiftande cam timing i processen.
Position Sensing

För dessa sofistikerade ventil-tågen ska fungera måste en färddator avkänna läget av kammen för att ge återkoppling och berätta när du ska flytta eller flytta och hur mycket. Ett avgassystem kammanövreringsdon solenoiden är anordningen som tar en dator signal och mekaniskt åberopar ställdonet att flytta placeringen av avgasnocken.
Datafel

Bilar som har dessa typer av sofistikerade ventil-tågen är antingen tekniskt avancerade moderna bilar eller bilar ras. Moderna bilar som använder kammanövreringsdon solenoider kan ha ombord-datorer kopplade till sensorer som kan ge mekanik med koder motorhaveri. Till exempel kan GM: s Trailblazer och sändebud ge koder som indikerar problem med avgasnocken manöverstyrsignalen solenoid.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133810.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.