Instruktion på en Hunter Tire Balancer

Innan du installerar nya däck på din bil, måste du först balansera dem på ett däck balansaxel så att de slits jämnt. Hunter Engineering Company började tillverka en on-the-bilen hjulbalansering 1946. Sedan dess har företaget vuxit till att göra några av de bästa bil-utrustning i världen. Hunter tillverkar flera typer av IT hjulbalansering idag. En Hunter däck balansaxel är lätt att använda om du vet vad mätningarna till nyckeln i. Du behöver
Eye Däck skydd Mössor och hjul
Hunter däck balancer
hjulvikter
Vikt hammare

Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddsglasögon.
2

Studera Hunter balansaxel och bli bekant med alla de delar som ingår. Du kommer att hitta en plats att skriva in tre mätningar från däcket du arbetar med i balansblock. Du kommer in i hjulringens bredd, den bakre avstånd, och diametern på fälgen. Du kommer att se en stor C-klämma med siffror på det. Denna C klämma används för att mäta bredden på hjulet. Det finns flera koner som är utformade för att passa in i mitten av hjulet och en stor vingmutter för att dra åt ratten på balansblock. Addera 3

Lyft ditt däck och hjul upp på axeln av balansblock. Skjut centrumaxeln genom hålet i hjulet. Hitta rätt konen storlek centrum och skjut den över axeln och in i hjulets centrum. Vrid stora vingmuttern på mitten axeln för att hålla konen hårt i ratten. Kontrollera att vingmuttern är tätt så att hjulet inte kommer att lossna.
4

Mät bredden på fälgen genom att placera ena änden av C-klämman på insidan vulstområdet av fälgen och en slutar på utsidan vulstområdet. Läs mätningen och ingången in den balansaxel i bredd avsnittet.
5

Leta dra ut linjalen från baksidan av där hjulet ligger på balansblock. Dra linjalen ut och rör den till baken vulstområdet av fälgen. Läs mätningen och ingången in den bakre utrymmet delen av balansblock.
6

Läs däckstorlek utanför däcksidan. Du vill hitta diametern på fälgen. Denna diametern på den fälg är det sista numret i däckdimension. Till exempel i däckets storlek 235/75R15, är antalet 15 diametern på fälgen. Ingång detta nummer i sektionen för fälgstorlek.
7

Stäng locket till Balancer över däcket. Detta lock är för ditt skydd. Aldrig snurra ett däck på en hög hastighet balansaxel med locket uppåt. De flesta av Hunter balancers har en säkerhetsbrytare så att balansblock fungerar inte om luckan är öppen.
8

Tryck på startknappen och däcket kommer att börja snurra. När däcket stannar, lyft upp locket. Hjulvikt installation positioner på toppositionen på de flesta av Hunter balancers. Vrid ratten tills du ser lampor blinkar och ett ljud från maskinen. Några av Hunter balancers gör ett ljud och andra inte. När du har placerat hjulet i rätt läge och du ser ljusen tända upp för insidan, sedan installera hjulvikt att maskinen har beräknats på skärmen. Montera hjulet vikten på fälgen genom att knacka på kanten av fälgen. Upprepa denna process för utsidan av fälgen också.
9

Stäng luckan och tryck på Start igen. Målet är att ha noll räknat på båda sidor av fälgen. När balansaxel läser noll, är ditt däck balanserad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133808.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.