Hur man identifierar köldmedium

Kylteknik klassificeras efter deras kemiska make-up, och var och en har en internationellt erkänd kortnamn, används i stället för namnet på de gaser "fullständig kemisk struktur. Om du vill identifiera ett köldmedium med dess märkta kod, kan du använda vad som kallas den "R-nummer" för att räkna ut vilken gas du har genom att jämföra den med en förteckning över godkända köldmedier. Koden är baserad på kemisk struktur och en tilldelad nummersystem. Saker du behöver
Internet
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att gasen du tittar på har ett nummer med en R-prefix. Den "R" står för köldmedium, och om "R" är inte närvarande, är gasen du försöker identifiera förmodligen inte ett köldmedium.
2

Kontrollera siffrorna efter R. Dessa kommer bero på den kemiska gruppen köldmediet tillhör. Följande regler gäller endast för kolväten och derivat kolväte. Den första siffran på koden representerar antalet fluoratomer i kylmediet. Den nästa nummer i sekvensen hänvisar till antalet väteatomer i den kemiska plus ett. Den tredje siffran avser antalet kolatomer i kylmediet minus ett, och den fjärde siffran avser mängden av omättade kol-kol-bindningar som föreligger. Om köldmediet har endast en kol-bindning, eller inte innehar några omättade kol-kol-bindningar, är noll utelämnas från koden. Ibland koden kommer att ha en liten bokstav, "en" till exempel, efter siffran. Detta hänvisar till den särskilda isomeren (konfiguration) av kemikalien.
3

Kontrollera om det första numret av R-kod är en 4, 5, 6 eller 7. Detta betyder att kylmediet är antingen en zeotropa blandning (4), en azeotropisk blandning (5), en diverse organisk förening (6), eller en oorganisk förening (7). Dessa första siffrorna hänvisar inte till en detaljerad sammansättning av köldmediet, men har tilldelats gruppen för att skilja dem från kolvätegrupp och varandra.
4

Se den internationellt godkända listan av köldmedier att identifiera köldmediet. Denna lista kan hittas på webbplatser som värd av sådana organisationer som American Society of Värme, Kyl-och luftkonditionering Ingenjörer och International Institute of Refrigeration.
5

Kontrollera att koden är exakt samma som som finns på etiketten på köldmedium du försöker identifiera. Till exempel är en blandning med ett "A" efter det tresiffriga numret ett annat köldmedium till samma R-nummer med ett "B" Detta beror på att medan båda blandningarna innehåller samma köldmedium ingredienser, är mängden av varje ingrediens som används i blandningen annorlunda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133807.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.