Hur man byter en 2003 Subaru Head Gasket

Oavsett om du kör en Forester, Legacy eller Outback, byta topplockspackning i en Saturn är i princip samma procedur, med undantag för de topplocket vridmoment specifikationer. Oavsett varför du planerar att byta topplockspackning, de flesta av de delar som ligger nära motorblocket måste komma ut eller kopplas bort från sin församling. Det här jobbet är vanligen utförs av en professionell mekaniker, snarare än en hobby. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Begin processen när motorn är kall. Separera kablarna från batteriet. Sätt en behållare under kylaren och låt kylvätskan rinna från kylsystemet. Släpp trycket bränsleledningen.
2

Etikett namnet på varje bildel på en liten papperslapp. Tagga den del som du tar bort eller koppla bort komponenten. Ta bort eller koppla ur slangarna, fästa bultar, tråd eller omslag och andra övre motordelar bil, inklusive avgasgrenrör kamkedjan och insugningsröret.
3

Lossa de multipla slangar antingen via vippa ting en konsol, skruva loss en bult eller försiktigt glida enheten från enheten: kamaxellägets sensor, vevaxel lägesgivare, positiv vevhus och genomblåsta slang. Tänk på placeringen av varje bil komponent.
4

Ta bort fästskruvarna i ett sicksackmönster börjar med bult nej. 1 i det nedre vänstra hörnet i en Subaru med en 1,8-liters motor. Använd en skruvmejsel för att hjälpa till att lyfta den slitna packningen utanför cylinderblocket. Torka och rengör utsidan av packningen parning yta. Undersök cylinderaggregatet för slitage. Den skevhet kan inte gå över 0.002 inches. Sitt den nya packningen på motorblocket och anpassa enheten med dymlingar.
5

Smörj cylindern, skruvarna och trådar med motorolja. Dra åt skruvarna i sekvensen Subaru Företaget rekommenderar. Du kan bestämma den korrekta sekvensen för din Subaru genom att titta på en reparation manual. Till exempel, om en Subaru med en 1,8-liters motor skruvarna på övre utsidan av cylindern inkluderar nos. 6, 2, 3 och 7. Skruvarna på den övre delen av cylindern är nos. 9, 1 och 8. De nedersta skruvarna på cylindern inkluderar 5 och 4. Botten utanför bultar i cylindern innefattar nos. 11 och 10. Dra åt bultarna till 22 foot-pounds, 43 foot-pounds och 47 foot-pounds.
6

Place ren motorolja i sin behållare under huven och fyll kylvätsketanken. Förbered bränslesystemet genom att vrida på tändningen i ca fem sekunder och sedan slå av cirka 10 sekunder. Gör detta flera gånger utan att motorn dras igång. Starta bilen och undersöka efter läckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133806.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.