Vad är skillnaden mellan Spur & snedskurna kugghjul?

Spur och kugghjul är två olika typer av mekaniska växlar. Ett kugghjul är cirkulär och har sina tänder pekar rakt ut från centrum. En kuggväxel är också cirkulär, men dess tänder i stället gjuts i en vinkel som bildar en spiral ner växel. Det finns grundläggande skillnader i deras respektive konstruktioner som skulle göra en mer lämplig än den andra för en given uppgift, och på grund av dessa skillnader växlarna är inte utbytbara på samma maskin. Effektivitet

cylindriska kugghjul är mer effektiva än snedskurna kugghjul. Kuggväxlar är mindre effektiva eftersom de har fler tänder vidrör när två växlar är anslutna, vilket leder till ökad friktion och öka energin förloras till värme.
Tillverkningskostnaden

cylindriska kugghjul kostar mindre att tillverka än snedskurna kugghjul. Utformningen av ett cylindriskt kugghjul är enklare och lättare att skapa än en kuggväxel, vilket leder till en minskad produktionskostnad.
Load Tolerans

Kuggväxlar kan rymma en större belastning än cylindriska kugghjul. Eftersom belastningen distribuerar över fler tänder, kan en kuggväxel hålla mer belastning än en kuggväxel.
Hållbarhet

Kuggväxlar är mer hållbara än cylindriska kugghjul. Lasten distribuerar över fler tänder, så för en given belastning de kugghjulen kommer att kunna sprida kraften ut bättre än en kuggväxel, vilket leder till mindre slitage på enskilda tänder.
Ljudnivå

Kuggväxlar är tystare än cylindriska kugghjul. Kuggväxlar genomgår mindre vibrationer tack vare de vinklade tänder, och som ett resultat skapar mindre buller.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133799.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.