Felsökning av en Tire Changer

Driften av ett däck maskin är mycket enklare än man kan tro. De flesta av maskinens funktioner via hydraulik bifogas metalldelar. Liksom alla andra typer av maskiner, delar slits ut. Detta gäller särskilt för ett däck maskin på grund av mängden av kraft som krävs för att demontera ett däck. Ett däck maskin bygger på komprimerad luft för att fungera, och du kan felsöka din maskin med bara några få verktyg. Avsätt ett par timmar så att du kan arbeta utan avbrott. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Paper Ficklampa
och penna
Visa fler instruktioner
1

Försök att köra maskinen som vanligt genom att trycka funktionen pedalen i botten. Lägg märke till vad som händer, om något. Uppmärksamma clunking ljud eller rotation av axeln. Se om det visar hela vägen runt som det ska. Lyssna för att fly luft från insidan av maskinen.
2

Ta bort den främre och bakre täckplåt genom att ta bort de fyra skruvarna på varje omslag med socket set. Hur dina däck maskin funktioner visas nu.
3

Shine ficklampan i maskinen och trycker på pedalen igen. Nu kommer du att kunna se vad som händer och märka varför maskinen inte fungerar. Kontrollera svetsarna och för alla delar som kan ha fallit i maskinen. Många gånger är det en enkel fix när du upptäcker att en spacer platta från maskinen har fallit in i en plats som stoppar helt varv av axeln. Nu kan du också söka efter luftläckage om du har någon.
4

Notera vad du hittar på papperet så att du vet att alla delar du behöver byta.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133793.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.