Skillnader i 5,7 och 6,1 inloppsrör

ett insugningsrör är ett system som är en del av en fordonsmotor. Mer specifikt, hjälper ett insugningsrör för att fördela kraften, bränsle och luft i hela fordonet för specifika komponenter. Eftersom insugningsröret är en formation av rör anslutna till motorn, kan kraften, bränsle och luft resa lätt. Den 5,7 och 6,1 är två olika storlekar av motorer som används i samband med specialiserade inloppsrör. Storlek

5,7 och 6,1 avser storlek hos motorn. En 6,1 motorn är större än en 5,7 motor. Detta bestäms av cubic inches. Varje motor levereras också med en specialiserad insugningsrör för att matcha motorn, alltså, har 6,1 motorn en större insugningsrör än 5,7 motorn. Insugningsröret i en 6,1-motorn har en större diameter och kortare löpare avgaser som tillåter gas att strömma betydligt snabbare.
Hästkrafter

Eftersom en 6,1 motor är större än en 5.7 motor, en 6,1 motor också ökat hästkrafter, samt mer kraftfull insugningsröret och avgassystem. Detta hjälper insugningsröret att flyta ström hela fordonet lättare och snabbare. En 6,1 motorn blir ca 12 hästkrafter mer än en 5,7 motor. Ofta sportbil entusiaster föredrar 6.1 motorer eftersom den uppdaterade motorn /insugningsröret kombinationen tillåter föraren att gå med högre hastighet.
Historia

5,7-liters motorer började på 1950-talet och växte i popularitet under 1990-talet, medan 6,1-litersmotorer kom inte till stånd förrän den 21: a århundradet. Motorer som är 6,1 liter kan hittas i många Jeep, Ford, Chrysler och Dodge fordon. Motorer som är 5,7 liter kan hittas i vissa General Motors fordon, Dodge Challengers och Dodge Rams. Fordon såsom 2011 Dodge Challenger är nu även produceras med större 6,4-litersmotorer. Både 5.7 och 6.1 motorer har specialiserade inloppsrör för att hantera en högre grad av distribution i hela fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133788.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.