Påverkar en Hot temperaturen utanför Hydraulolja?

Skillnad motorolja som används för att smörja de arbetande delarna av en bensin-eller dieselmotor, som är konstruerad för att hålla nästan samma viskositet över ett brett temperaturområde, kommer viskositeten hos hydrauloljan ändra med temperaturen. Dessa förändringar kan påverka prestanda för hydraulik-drivna system. Läckor

Som hydraulolja värmer, dess viskositet tunnar. Sälarna, O-ringar och packningar i hydrauliska maskiner utrustning innehåller inte tunn olja lika lätt som tjockare olja, vilket leder till läckage av olja som har överhettats och förtunnas till undermåliga viskositet. Addera Heat Uppbyggnad

Hydrauliska system producerar värme som de arbetar. Hårt arbetande hydrauliska maskiner för maskiner använder kylsystem för att avleda värme från den heta oljan, vanligen en radiator-liknande värmeväxlare som blåser utanför luft över kylslingor. Hotter utanför lufttemperaturer minska effektiviteten i en luftkyld värmeväxlare. Eftersom värmen bygger, effektiviteten i hydraulpumpen sjunker, accelererar den värmeutveckling i systemet.
Het olja Problem

När hydrauliska kylsystem visat sig otillräckliga och den hydrauliska oljan värmer förbi utformad arbetstemperatur, kommer oljan börjar brytas ned, när det är flampunkt temperatur uppnåtts blir det ett högt flamable vätska och om det värms till dess kokpunkt extrema tryck skapas orsaka läckage, bristningar och skada på pumpen, kommer det koka av ventilationsrör i oljetanken och det finns en hög sannolikhet för brand.
Lösningar

flesta tillverkare bygger hydrauliska kylsystem och rekommenderar en specifika hydraulolja för deras maskiner baserade på normala driftsförhållanden. Kontrollera med tillverkaren för rekommendationer för alternativa oljor eller större kylsystem om du planerar att använda utrustningen i ett varmare än normalt miljö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133781.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.