Hur du justerar tändningen på en Honda Civic

En förbränningsmotor beroende av detonationen av en bränsle-och luftblandning för att producera el. För att säkerställa att bränslet i din Civic s förbränningsmotor bränns fullständigt och effektivt, är motorn noggrant tidsinställda att styra när tändstift antända bränslet och luftblandningen. När tidpunkten är fel, kommer det att orsaka en rad problem, inklusive överskott smog, ofullständig bränsleförbrukningen, och grov åkkomfort. Justera timingen är inte särskilt svårt, men det kräver en rimlig grad av precision. Saker du behöver
Byglingstråd
Timing ljus
Hylsnyckel
10mm socket
Visa fler instruktioner
1

Slå på motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur, sedan stänga av bilen.
2

Ta passageraren panelen side kick. Denna panel är inne i Civic, i passagerarutrymmet fotutrymmet. Ta bort panelen genom att helt enkelt bända bort det.
3

Lokalisera två tråd kontakten i passagerarutrymmet fotutrymmet. Den kontakten kommer att ha en grön tråd och en brun tråd fäst på baksidan av det.
4

Placera en bygel i kontakten för att åsidosätta den datoriserade timing.
5

Fäst stroboskop till Civic batteri och nummer ett tändstift kabel. Se till att pilen på stroboskop tråden pekar på nummer ett tändstift.
6

Slå på motorn och peka tidpunkten ljus i transmissionskåpan. Den mellersta markeringen på remskivan bör linje med markeringen på transmissionskåpan.
7

Lossa de två 10mm bultarna på fördelarlocket och vrid den en aning fram till mitten märket på trissan ställer upp med markeringen på transmissionskåpan.
8

Dra åt de två skruvarna på fördelarlocket för att hålla den på plats.
9

Stäng av motorn och ta ur stroboskop och bygel. Sedan tillbaka passageraren panelen side kick.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133780.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.