Hur ansluta Boost Mätare till Säkringar

Boost mätare mäta grenrör lufttrycket i förbränningsmotorer. Laddtrycksmätare mätintervall läser i PSI eller bar-format för att exakt visa grenrörsvakuumet trycket i aktion, fungerar nedan eller högre än normalt. Boost mätare mätt i pounds per square inch har typiskt ett område av 0-30 PSI. Bars mätare vanligen till mellan -1 till 2 bar. Installera en boost mätare kräver en måttlig nivå av elektrisk och mekanisk erfarenhet. Saker du behöver
Laddtrycksmätare montering
Laddtrycksmätare pod
dubbelhäftande tejp
Märkpenna
Ström Razor drill
eller kniv
Taggtråd T-koppling
vakuumledning
Buntband
säkringsdosan Elschema
Fuse tappers
plåtskruvar
Teflon Crimpning tejp
eller lödkolv
Kabelklämmor
Show Mer Instruktioner
1

Bestäm en lämplig plats för montering av Laddtrycksmätare, såsom ovansidan av ratten kolumnen. Köpa eller bygga en pod boost mätare som stadigt kommer att hålla enheten Laddtrycksmätare på plats. Använd dubbelhäftande tejp för att fästa pod Laddtrycksmätare till ratten kolumnen lock.
2

Hitta en plats att ansluta vakuum linje från motorrummet till Laddtrycksmätare enheten och markera en referenspunkt , såsom gasvajern, innan man går vidare. Ta bort eventuella hinder som omger gasvajern. Borra ett hål i brandväggen med en borrmaskin. Addera 3

Använd ett rakblad eller mattkniv för att skära bränsleledningstrycket vakuum i halvor därefter fast T-kopplingen mellan de två halvorna. Anslut ena änden av vakuum linje till T-kopplingen rutt är den återstående halvan i fordonets hytt.
4

Kör vakuum linje genom befintliga borrat hål i brandväggen upp till ratten kolumnen täcka, var noga att avlägsna och undvika eventuella inbyggda hinder. Undvik re-riktningar, röda markeringar för att styra banan för vakuum linjen bort från ratten kolumnen själv. Observera någon tilt rörelse som kommer från ratten kolumnen. Hitta ett rymligt område under bilen instrumentbrädan att dirigera alla sladdar. Använd buntband för att fästa och fästa ledarna bort från ratten kolumnen.
5

Se det elektriska diagrammet inuti bilens säkringsbox att hitta numrerad, instrument säkring cluster belysning. Dra och knacka på ledningar Laddtrycksmätare i kombiinstrumentet belysning säkring att ge positiv 12-volts belysning till Laddtrycksmätare. Anslut den negativa 12-volts ledningen från booster spårvidd till fordonets chassi sedan montera en ring terminal på den negativa 12-volts tråd. Använd självgängande skruvar för att fästa den negativa 12-volts kabel till en metall panelen under fordonets streck.
6

Kör strömkablarna genom samma borrat hål i brandväggen och samtidigt noggrant undvika alla hinder. Anslut passande mätare hullingen till de frästa strömkablar tätar då eventuella luckor med Teflon tejp. Använd pressningar eller en lödkolv för att ansluta strömkablarna till ledningarna Laddtrycksmätare. Vrid på tändningen och kontrollera att mätaren lyser. Notera eventuella avvikelser i anslutning.
7

Montera Laddtrycksmätare på ratten kolumnen. Inspektera alla vakuum och elektriska ledningar för att säkerställa att det inte finns någon kontakt med rörliga delar. Dra åt T-passande anslutningar med kabelklämmor, var noga med att inte över-vridmoment dem. Flytta bilen i enhet på tomgång och kontrollera om Laddtrycksmätare sitter mellan 15 och 19 PSI.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133772.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.