Toyota Camry hjulinställningssystem Specifikationer

Regelbunden kontroll och justering av vinklarna hjulinställning på din Toyota Camry kommer att spara pengar på gas och däck över livet i dina däck. Däck som är i korrekt inriktning kommer att köra sannare och slits jämnt över slitbanan istället för att visa onormalt slitage mönster. Bär mönster som kan indikera utfärdar justeringen bär på endast en sida av slitbanan eller oregelbundna bärandet av den inre eller yttre kanten av slitbanan. Det finns tre anpassningen vinklar som kan kontrolleras och justeras på din Camry: Caster, camber och toe vinkel. Cambervinkel beskrivning och specifikation

Camber är vinkeln från vertikalen vid vilken dina däck sitter i vila när en rak vertikal linje dras genom mittlinjen på dina däck. Om camber vinkeln är ur justering, kommer de inre eller yttre kanterna av däckslitage onormalt. Med alltför negativa camber vinklar, kommer den övre sidan av däcket vara vinklade inåt och den inre delen av slitbanan kommer att bära snabbare än resten av däcket. Överdriven positiv camber kommer att uppvisas av överdrivet slitage på den yttre kanten av slitbanan på grund av överdriven utåt magert av den övre kanten av däcket. För fjärde generationen Toyota Camry är camber specifikationen -1,4 grader till 0,02 grader. Cambervinkel justeras vanligtvis med hjälp av en roterande camber excenterbult på MacPherson fjäderben.
Skränkningsvinkeln beskrivning och specifikation

Toe vinkeln är för aktiv eller passiv svarvning av dina däck i förhållande till en horisontell linje dragen genom centrumlinjen av bilen. Felaktig toe vinkel orsakar ett mönster däckslitage kallas skrubbning. Det är där den inre eller yttre kanten av däcket är slitet i fläckar med hög fläckar och låg fläckar. Ordentlig tå vinkel till Toyota Camry är mellan -0,1 grader och 0,1 grader. Toe Vinkeln justeras genom att lossa och vrida slips ärmar rod justerande under din bil. Det finns två justerande ärmarna på din Camry:. En på passagerarsidan och en på förarsidan Addera ditt castervinkel beskrivning och specifikation

Caster är vinkeln mellan den vertikala och den vinkel som vridaxel främre hjulupphängningen, antingen mellan kullederna på styrarmarna eller nedre kulled och övre strut montera. Överdriven camber ställer sig genom att kräva alltför stora rattrörelser och ibland av överdriven inre slitbanan slitage. Korrekt caster vinklar hjälpa framhjulen för att återvända till den i vila rakt fram-läge. Specifikationen för castervinkeln är mellan 1,4 och 2,9 grader.
Rear Camber

flesta däck och anpassning butiker kommer att kontrollera justeringen vinklar av alla fyra hjulen. Men din Camry, såvida en camber justering är installerad, inte kommer att ha justerbart bakre camber. Specifikationen intervallet för bakre camber är mellan -1,5 grader och 0,1 grader.
Rear Toe Angle

Liknar främre toe vinkel, beskriver bakre toe vinkel vinkeln mellan horisontell mittlinje din bil och de vinklar som dina bakdäcken är av denna mittlinje. Det godtagbara intervallet för bakre tå är mellan 0,2 och 0,6 grader.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133757.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.