30.000 Mile underhållsbehov för en 2005 Lincoln

Om du har haft din bil ett tag, vet du hur viktigt regelbundet underhåll är att hålla den igång bra. Det finns inget bättre sätt att förlänga livslängden på din bil och undvika onödiga problem än att följa den rekommenderade schemat för rutinmässig vård. Utöver den regelbundna oljebyten med några tusen miles - de flesta tillverkare, inklusive Lincoln, rekommenderar en mer djupgående service vid 15.000 mil intervall. I själva verket är dessa tjänster på 15.000, 30.000 och 45.000 miles ofta krävs som en del av garantin programmet. Under dessa tune-ups, kommer mekaniker inspektera din bil stötfångare till stötfångare, administrera förebyggande åtgärder och rätta till eventuella problem som kan ha utvecklat. Vad kommer mekaniker göra?

För din 30.000 mil tjänsten, kan du förvänta dig av olja och oljefilter bytas, bytt luftfilter, och däcken är balanserade och vridas på din Lincoln. En fullständig besiktning kommer att utföras. Mekanikern kommer också att vara uppmärksam på eventuella problem som kan bli synliga remmar, slangar eller bromsslangar. Han kommer att titta efter eventuella läckor, ojämnt slitage eller andra ojämnheter på din bil. När mekanikern startar din bil, kommer han att lyssna efter ovanliga ljud som kan tyda på ett problem. Bromsvätska, kylvätska och transmissionsolja kommer alla spolas och återfyllas med rena, nya vätskor. Tändstift och bränsle filter kommer också bytas. Om dina bromsbelägg inte ersattes på 15.000 miles, kan du räkna med att de kommer att vara nu.
Finns det något annat?

Din mekaniker kommer att kontrollera att ingen av de delar som används i din bil var inblandade i några återkallelser. Han kommer att köra dator diagnostik i samband med färddator i din motor för att ställa upp elektronisk tändning. Han kommer att kontrollera både styrning och fjädring. Slutligen kommer han kolla bromsljus, strålkastare, vindrutetorkare och batteriet.
Är det dyrt?

Priserna kommer att variera kraftigt på märke, modell och ålder på din bil och om du tar den till en återförsäljare eller en lokal garage. Vilka frågor --- eventuella --- identifieras under inspektionen kommer också att påverka priset. Du kan förvänta dig denna tjänst att bli mycket dyrare än ett oljebyte, typiskt flera hundra dollar eller mer, och det kommer att ta mycket längre tid.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133743.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.