Hur vinterförbereder en Peterbilt

Vinterförvaring din Peterbilt riggen börjar med bra underhåll under resten av året. Se till att din walk-around inspektioner och kontroller är gjort och du kommer att vara redo att rulla in i vintern. Peterbilt regionala servicechef för västra Kanada, Bill MacKillican, berättade Drivers tidningen som regelbundet underhåll är nyckeln, men "När vädret blir kallare, bör du betala lite mer uppmärksamhet på vissa områden --- särskilt till kyl-och elsystem. " Saker du behöver
Skötselanvisningar för din modell Truck underhåll verktygslåda
Vinterdäck
Replacement oljor och smörjmedel, om det behövs
Torkarblad
Replacement bälten och rör, om det behövs
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kompressorns drift. Se till spitter ventilen fungerar korrekt. Kontrollera lufttork /värmare för korrekt funktion. Se till att dina luftledningar och allmänna elektriska operationsföljder är sunda.
2

Felsöka smörjsystem. Framhjul-lagersmörjmedel måste vara på rätt nivå. Kontrollera motoroljan och transmissionsolja. Kontrollera dina differentialer och servostyrning reservoar. Växla till vintern dieselbränsle, eftersom dess tillsatser förhindrar blockeringar som kan orsakas av vax avlagringar i kallt väder.
3

Kontrollera dina bränsletankar inte har någon kondens. Kontrollera bränsleledningarna för att se till att de är sunda och tight. Kontrollera filtret bränsleledningen. Ladda batterierna och kontrollera starter. Rengör grime bort kablar och terminaler. Kontrollera routing och ledningar, samt laddningssystem utgång. Byt dina knivar Vindrutetorkare, om det behövs.
4

Kontrollera dina system motorkylning. Spola din motorns kylarvätska och fylla på den varje 100.000 miles. Ta en titt på hämmaren paketet. Undersök din riggen slangar och klämmor och kontrollera kylvätskefiltret. Inne i hytten, kolla reglagen för värme systemet fläkt för att kontrollera att de är i drift. De fläktremmar och kylarlock behöver en check, alltför. Titta att se om motorvärmaren är i drift.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133738.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.