Symtom Din A /C enhet har för mycket freon

En värmepump är laddat med ett köldmedium. Freon är den term som används mest för köldmediet på en A /C-system. Freon, eller R12, användes fram till 1990-talet men avbröts på grund av negativa effekter på miljön. Köldmediet som nu används kallas R134a på ett fordon och R22 för ett hem luftkonditionering. Bilens A /C inte blåser kall luft

En bils luftkonditioneringen har både en hög och lågtryck linje. Om det finns för mycket köldmedium i aggregatet, kan systemet inte fungera korrekt. Har köldmedienivån kontrolleras om luften inte kommer ut så kallt som det ska, oftast minst 40 grader kallare än den omgivande temperaturen.
Ojämn tomgång eller Stalling på en bil

kompressor för A /C-enhet kanske inte fungerar korrekt när systemet är överfylld med köldmedium. Detta kan faktiskt orsaka själva bilen att köra grovt eller till och med dö i vissa fall. Ett tryck kontroll av de höga och låga balsam tryck luftledningar kan bestämma om alltför mycket köldmedium kan orsaka detta problem.
Hus A /C enheten inte blåsa kalluft

Som en bils luftkonditionering, kommer ett hem luftkonditioneringen också inte fungerar korrekt med för mycket freon. Det kommer att fungera ungefär som en enhet med inte tillräckligt köldmedium. Även luften kan fortfarande blåsa från ventilerna, kommer det inte komma ut tillräckligt kall för att effektivt kyla ditt hem. Överfyllning av systemet med köldmedium stör driften av luftkonditioneringen kompressor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133728.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.