Skillnaderna i en Stage 1 och Steg 2 Clutch

Steg 1 och steg 2 är termer som används av människor som är intresserade av high-end auto uppgraderingar. De gäller i huvudsak alla eftermarknaden tillägg till en bil, från en turbo till ventilerna till insugningsröret till kopplingen. Den grundläggande skillnaden mellan etapp 1 och 2 uppgraderingar är att steg 1 används i vanliga bilar och inte kräver så mycket underhåll, medan steg 2 används för racing och tar en mycket större belastning på motorn Lättanvänd

En etapp 1 koppling är enklare att installera och använda än en etapp 2 koppling. Detta beror på att steg 1 produkter definieras som produkter som direkt kan installeras utan en negativ effekt på motorn och utan behov av några andra delar för att kompensera för det.

Vad detta betyder är att steg 1 koppling kommer att förbättra vridmoment och effekt, men det kommer att förbättra dem inom tillverkarens säkerhetsmarginaler. En etapp 1 koppling också inte bära din motor ut lika snabbt som en etapp 2 koppling kanske, och det påverkar inte bilens gata laglighet.

Slutligen är en etapp 1 koppling lättare att flytta än en etapp 2 kopplingen. Detta beror på att steg 2 kopplingar är konstruerade för mer professionellt bruk, och de sätter mer press på motorn genom att ta bort de funktioner som tillåter användaren mer utrymme att flytta.
Ström

Både steg 1 och 2 kopplingar öka motorns kapacitet för effekt och vridmoment. Däremot har en steg 2 koppling så att en betydligt större utsträckning än en etapp 1 koppling. Den Spec steg 2 koppling, till exempel, kan hantera 411 foot-pounds av vridmoment i en GTI, när tillverkarens kopplingen tidigare bara hade kunnat hantera 300 foot-pounds av vridmoment. Detta ökar dramatiskt acceleration och förmåga att snabbt klättra kullar, utom räckvidd för de lägre växlarna.
Extra delar

Stage 2 kopplingar kräver extra delar för att göra dem kompatibel med bilen. Den Spec koppling som nämns ovan, till exempel, är för kraftfull för sin bils original svänghjul. Om det lades in på egen hand, det skulle förstöra snabbt svänghjulet genom att sätta för mycket press på det. För att installera Spec, har användaren också installera ett nytt, mer hållbart svänghjul som kan hantera den extra vridmoment.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133725.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.