Supra Head Vridmoment specifikation

Den 7MGTE motorn på Toyota Supra är en långvarig, välkonstruerad bit av maskiner som ger gott om kraft och tillförlitlighet till en hyllad sportbil. Tyvärr drabbades 7MGTE ett fel från fabriken: felaktig head bolt trycket. Du måste följa de korrekta Supra specs huvudet vridmoment för att undvika en blåst huvud-packningen på ditt fordon. Stock Åtdragningsmomentspecifikationer

En tredje generationens Toyota Supra byggt på en Toyota fabriken använde ett sammansatt topplockspackning åtdragna till cirka 58 foot-pounds av vridmoment. Även om detta är fortfarande fabriken föreslog vridmoment för bultar på Toyota Supra 7MGTE motor, är vridmomentet inte tillräckligt och resultatet i topplockspackning misslyckande. Bultarna på Toyotas topplock, efter de påfrestningar som daglig körning, skulle sträcka, vilket ger en felaktig tätning på motorblocket.
Föreslagna Åtdragningsmomentspecifikationer

Genom försök and error över Toyota Supra s 25-åriga historia, har föreslagit vridmomentet för 7MGTE topplocket höjts till ett intervall av 65 till 82 foot-pounds av vridmoment. Användningen av en eftermarknad metall topplockspackning för Supra kan tillåta dig att dra åt bultarna till den högsta delen av det intervallet. De högre vridmoment är nödvändiga för att förhindra huvud-packningen misslyckande i framtiden. Om din 7MGTE motorn arbetar tillräckligt länge med en blåst topplockspackning, kan du tänja topplocket eller blocket av motorn.
Re-Åtdragningsmomentspecifikationer

Efter att ha installerat en ny topplockspackning på Toyota Supra, dubbel kontrollera tätheten av bultarna efter körning av fordonet ca 620 miles. Bultarna bör åter åt till mellan 70 och 75 foot-pounds. Värmen och stress placeras på cylindertoppen och motorblocket under daglig körning kan fungera huvudet bultarna löst. Bultarna skall alltid efterdras i fabriken angivna sekvensen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133724.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.