Riskerna att förändra den gamla standarden Transmission Fluid

I allmänhet, mekanik rekommenderar regelbunden ersättning för transmissionsoljor för ultimat överföring prestanda. Enligt Lita My Mechanic.com bör transmissionsolja bytas var 25.000 miles. Men det finns risker med att ändra transmissionsolja. De flesta av de problem som uppstår med äldre, dåligt underhållna fordon, men nyare bilar kan också stöta på några av de risker som väl. Slipping

En av de största riskerna med att ändra transmissionsolja i en bil är bara ett bekymmer för hög körsträcka fordon som inte har haft regelbunden ersättning transmissionsolja. Fordon med över 80.000 på samma transmissionsolja bygga upp en grime av grus och metall spån inuti vätskan. Med tiden, hjälper denna gritty vätska faktiskt utförandet av överföringen eftersom överföringen slits bort av partiklarna i vätskan. När vätskan ändras, kan den nya vätskan orsaka att transmissionen att halka eftersom det har ingenting att ta på något mer.
Fluidpartiklar

annan risk förknippad med att ändra den gamla standarden transmissionsolja är risken för en del av den gamla vätskan kvar i överföringssystemet. Dessa fluidpartiklar kommer att blandas med den nya vätskan, som snabbt kan förorena den nya vätskan. När vätskan är förorenad, är du tillbaka där du började. Såvida du spola den gamla vätskan ut helt, finns det några fördelar med att byta ut transmissionsolja.
Smutsiga filter

Inte ändra transmissionsfilter tillsammans med vätskan kan också orsaka en liknande kontaminationsrisk som inte tar bort alla partiklar av original vätska från överföringssystemet. Filtret ska alltid bytas när vätskan ersättas för att undvika risken för kontaminering. Flushing Risker

Ett vanligt sätt att mekaniken ändrar Fluidtransmission systemet till
spola ut det med ett pumpsystem och ersätta den med ny vätska. Om trycket hos pumpen är för hög, kan hela sändningssystemet skadas. Den kraftfulla spolning kan också slå skräp och grus som finns inne i transmissionssystemet lös, vilket kommer att förorena den systemansvarige och kan kräva omfattande reparationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133711.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.