Hur man installerar avgassystem på en 1972 Chevelle

Den 1972 Chevrolet Chevelle var en av de sista krigare av amerikanska muskel bil eran, skryter betydande vridmoment och hästkrafter i en medelstor sedanmodell. Oavsett hur bra din Chevelle har upprätthållits under årtionden, tar tid sin rätt på kritiska komponenter som är viktiga för fordonets drift. Du måste installera Chevelle avgassystem ordentligt för att upprätthålla en effektiv drift och säkerhet på vägen. Saker du behöver
Tire block
Bil jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Stålull
Visa fler instruktioner
1

Låt din Chevelle svalna innan du utför något avgaser arbete. Du kommer att behöva skruva avgaser till rubrikerna i Chevelle som om varmt, kan bränna huden. Fordonet ska sitta i minst en timme innan du försöker avgaser arbete.
2

Blockera framdäcken och lyft den bakre delen av Chevelle från dess bakre stötfångare eller ram med din domkraft. Höja den bakre delen av din Chevelle kommer ge dig större manöverutrymme under bilen när du placerar avgassystemet.
3

Set pallbockar under bilen för att ge ytterligare stöd i händelse av att din jack underlåter att hålla bilen i luften.
4

Rengör avgas monteringsytan motorns rubriker med stålull. Du måste se till att ytan är fri från partiklar och smuts som kan leda till en felaktig packning.
5

Ställ avgasrören (eller enda rör om du har en inline-sex motor) under fordonet.
6

Häng den högra sidan av avgasröret genom att utgå från den bakre delen av fordonet. Placera en hängare gummi avgaser på fordonet monteringspunkt närmast baksidan, och sedan glida den andra änden av gummit hängare på motsvarande plats på avgasröret. Arbeta dig upp till framsidan av bilen, placera ett avgassystem hängare vid varje föreskriven plats. Upprepa denna process för det vänstra avgasröret om du har en Chevelle med en V-8 motor.
7

Placera packningen som sitter mellan avgassystemet och rubriker motorn på plats. Skjut bultarna i bulthålen och löst dra åt muttrarna som håller samman enheten. Upprepa detta för den vänstra sidan om du har en V-8.
8

Kontrollera att se till att avgassystemet är rak och att den inte hänger för lågt till marken. Dra åt muttrarna som håller avgassystemet till rubrikerna i din Chevelle. På marken
9

Sänk bilen och ta bort hjulet blocken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133703.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.