2004 Chevy Trailblazer Differential Problem

En är i huvudsak en mini-växellåda som överför rotationskraft till två axlar. Den skillnaden finns att redovisa skillnaden i rotation mellan det vänstra hjulet och höger hjul när en bil gör en sväng. I tunga bilar, som en Chevy Trailblazer är en differentialbroms som används som det bara tillåter en viss glidning mellan vänster och höger sida för att möjliggöra större dragkraft. Slitna Skuldsättningsgrad

Slitna utväxling kan orsaka en förlust av makt och minskad acceleration. Den differentiella har många, kugghjul och planetväxlar som alla samverkar. Om tänderna på någon av de inriktade ytorna slits, kan detta minska skillnaden förmåga att få kraft till hjulen. Du kanske kan höra ett skrapande ljud, speciellt med en differentialbroms, som tyder på detta. Det kan repareras, men det är ofta billigare att bara byta ut hela skillnaden.
Trasiga Gears

Bruten planetväxlar kan orsaka en bil att förlora dragkraft vid vissa hastigheter . De planetväxlar överföra makt från de inre redskap till de yttre dreven. Vissa planetväxlar är endast engagerad vid vissa RPM nivåer så detta kan uppmärksammas av effektförlust endast när bilen når en viss RPM tröskel. Om planetväxeln har lossnat från sin bana, kommer du att höra clunking ljud från bakaxeln. Detta kräver en fullständig ersättning för skillnaden.
Slitna Koppling

En koppling i limited slip del av skillnaden kan ha slitna. Om detta händer, blir det ingen buller, men om bilen är på en låg dragkraft miljö, som våt asfalt, kommer du att få betydande hjulspinn utan dragkraft. Den diffspärr är utformad för att förhindra att detta händer, speciellt under belastning. Kopplingen kan ersättas med någon mekaniker och inte kräver en ersättare differential om det inte finns andra skador närvarande.
Korrosion

Korrosion på utsidan av differentialen kan orsaka axlarna som leder in i och ut ur enheten att bryta. Detta kan uppmärksammas av brist på makt som skickas till den bakre. Du kommer att kunna höra växellådan spinn (som skickar ström till differential), men bakhjulen rör sig inte (eftersom skillnaden inte har någon makt att skicka).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133698.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.