Hur du ansluter en motorlyft för motor borttagning

Motor lyftdon används av mekaniker för att ta bort motorn från en bil. Dessa lyftanordningar är utformade för att lyfta motorer av varierande storlek och vikt, så de har olika inställningar för att säkerställa den mest flexibilitet för produkten. Det finns hundratals olika typer och storlekar av motorer, så det finns många olika sätt att ta bort motorn från fordonet med lyftanordningen. Om du vet några grundläggande tips, men då kan du hissa någon motor från ett fordon. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Två 4-fots sektioner av tung kedja
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på bilen. Leta reda på övre delen av motorn och hitta den ungefärliga mittpunkten av motorn. Häng kedjorna över detta mittpunkten, som bildar ett "X"-form med kedjorna.
2

Hitta en bult på motorn som kan tas bort, till exempel en på insugningsröret, avgasgrenrör eller liknande bult. Denna bult bör också beläget intill änden av en av längderna av kedjan. Unbolt bulten med hjälp av en fast nyckel eller 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Placera kedjan mellan bulten och objektet det var bult till, installera sedan bult med spärrnyckel eller skiftnyckel. Upprepa denna process för de övriga punkterna på kedjorna tills varje längd kedjan är bultade över motorn på två punkter.
4

Titta i slutet av motorlyft där kroken möter armen. Leta efter vikt markeringar på storleken av lyften, som visar vilken vikt inställning lyften kan lyfta när armen är inställd på den punkten. Unbolt kranarm med 3/8-tums Ratchet och uttag och en fast nyckel, skjut sedan armen in och ut ur hissen och installera bulten på vikten inställningen lämplig för din motor.
5

Fäst kroken på armen på motorn hissa den ungefärliga mitten av motorn, glider kedjorna i kroken tills lyften är ansluten till kedjan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133686.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.