O-ring Insertion Tools

O-ringar används för att skapa en tätning mellan anslutningarna slang och motorer för att förhindra läckage av vitala motor vätskor såsom olja. Dessa ringar kommer att slitas ut med tiden på grund av konstant tryck och friktion de är under. Avmontering och byte av O-ringar kräver ofta speciella verktyg som kommer åt de djupa spåren där O-ringarna är monterade in. Hook

En O-ring krok är ett verktyg som ser ut precis som det låter. Detta verktyg kan användas för att manövrera den nya O-ringen på plats. O-ringen kan hänga på ändan av kroken och därefter sänkas på plats. Detta är särskilt användbart för små eller trånga utrymmen där fingrar kanske inte kunna placera ringen. O-ringen kroken kommer med olika längd handtag för att underlätta längre installationskrav.
Pick

O-ringen pick används vid installation och borttagning av O-ringar . Hackan används för att bända den gamla O-ringen ut från under de lundar som hålls den på plats. Vid placering av ny ring plocka tillåter teknikern att göra små positionering förändringar i den nya O-ringen. Hackan är formad likt en tandläkare tandpetare med verktygets huvud böjs 90 grader från handtaget. I slutet av verktyget förs till en fin spets för att låta teknikern att något peta in O-ringen för manövrering.
Scriber

En O -ring scriber används för att pressa den nya O-ringen på plats. Den scriber är en rak verktyg som är avsmalnande i slutet med en trubbig spets. Den ritspenna är inte avsett att manövrera O-ringen som de andra O-ring ersättningsverktyg. Den enda uppgift om abonnenten är att trycka den nya O-ringen i spåret. Den scriber trycks längs omkretsen av O-ringen tills den sitter stadigt på plats. Scriber verktyg finns i många längder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133682.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.