Felsökning av vakuum på en Mercedes

För många är vakuum reparera en undran som kan frustrera och förvirra även med sina bästa insatser. Med äldre diesel Mercedes, är detta särskilt sant, eftersom de har en ganska sofistikerad vakuumsystem med många komponenter inredning vakuum till motorn och praktiskt taget alla andra ombord funktionen. Vakuumsystemet runt oljefilterhuset är en av de vanligaste områdena för dessa läckor att inträffa. Följ en medveten process för att kontrollera de vanligaste platserna vakuum läcka. Saker du behöver
Vacuum läcka reparationssats
Vakuumpump
Vakuummätare
Visa fler instruktioner
1

Kolla den huvudsakliga vakuumpump först. Veva bilen, lyfter huven och koppla den huvudsakliga montering bromsservon med en 19 millimeter skiftnyckel. Haka vakuummätaren upp för att få en läsning undertryck.
2 Vacuum läckor kan vara mycket svårt att diagnostisera, särskilt när det finns flera läckor.

Leta efter ett undertryck på ca 20 hg så att du vet det viktigaste vakuumpump är inredning bra undertryck i systemet. Kontrollera backventilen i vakuumpumpen, eller byt vakuumpumpen om undertrycket behandlingen är låg eller fluktuerar kraftigt. Gå vidare till nästa vakuum kolla om du får ett fast läsning undertryck.
3

Kontrollera Doseringsventilerna i huvudtillförselledningen nästa. Tillförselledningen Doseringsventilen har två små, bräckliga anslutningar, som är sprött och kommer att spricka och läcka. Var försiktig när du tar bort dem.
4 Att hitta vakuum läcka är den knepiga delen, men reparera det är oftast enkelt om du är försiktig.

Bryt sidan av linjen servar stötdämpare, eller överföring vakuum, nästa. Haka din mätare till det och kontrollera om den läcker. Byt ut stötdämparen och kontakten om du ser läcker eller få ett otillräckligt tryck läsning, såsom 10 Hg eller lägre, och bilen upplever hårda, ryckiga transmission växling.
5

Test dörrlåset backventilen nästa. Anslut din handvakuumpump på utbudssidan. Blockera båda utlopp bröstvårtor och ta en behandling. Byt dörren ventil lås kontroll och båda delarna är knutna till det om du upptäcker en läcka efter att ha testat det.
6 Att oreparerad läckan kan lämna dig strandsatta.

Anslut handpumpen till båda gula linjer av dörrlåset backventil, en i taget, med den andra blockerat. Försök att dra och hålla vakuum på varje av dem. Kontrollera dörren manöverdon för läckor, eller en mästare vakuumvakt om du inte kan hålla vakuum på endera eller båda av dessa gula linjer.
7

Leta vakuumledningarna kommer genom brandväggen. Hitta den gröna linjen med den gula randen. Denna linje är den mest benägna att ha mer än en läcka på grund av hur IT-tjänster VVS och alla finesser. Testa det på samma sätt genom att dra och hålla vakuum.
8 Vacuum läckor kan förstöra din kärleksaffär med din Mercedes.

Var noga med att kontrollera den heldragna svarta linjen med handpump. Byt ut den om du hittar en läcka eftersom det är matarledningen för vakuumreservoar. Hitta vakuumreservoaren antingen bakom förarsidans främre hjulhuset eller i bagageutrymmet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133680.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.