Torque Converter Komponenter

Används som en automatisk koppling för automatiska växellådor, multiplicerar en momentomvandlare vridmoment som produceras av ett fordons motor. Momentomvandlaren är placerad mellan motorn och transmissionen och fäster till svänghjulet, så att vridmoment som skall tryckas från motorn till hjulen. Många komponenter är ansvariga för verkan av omvandlaren. Pump Impeller

Driven av motorns vevaxel, skjuter pumphjulet transmissionsolja in i turbinen. Pumphjulet är svetsad inuti omvandlaren. När impellern snurrar tillräckligt snabbt, bringar centrifugalkraften som induceras av den spinning fluiden att strömma från pumphjulet till turbinen genom små luckor i dess yta som kallas skövlar. Addera Turbine

Automatisk transmissionsolja överför kraften från motorn genom pumphjulet till turbinen. Turbinen är placerad inuti konverteringskapseln men är inte svetsas in i den. Då växellådsoljan rinner genom impellerbladen, blir det skjuts in motstående vända blad i turbinen, orsakar det att snurra i motsatt riktning. När turbinen har vätska i den, de snurrande tvingar vätskan och vridmomentet i transmissionen genom ingående axel.
Stator

statorn ligger i mellan pumphjulet och turbinen. Roterande i samma riktning som motorns vevaxel, kommer statorn in i bilden endast när pumphjulet och turbinen roterar med olika hastigheter. Statorn fångar vätska som skjuts tillbaka ut ur turbinen och ändrar riktning för att strömma tillbaka in i pumphjulet. När pumphjulet roterar snabbare än turbinen sker vridmoment multiplikation genom flödet av transmissionsolja genom lamellerna i statorn.
Andra komponenter

En momentomvandlare innehåller många sekundära komponenter. Dessa komponenter innefattar styrringar belägna inuti de radiella impellerbladen och turbin, spjäll och låskopplingen placerad längs sidan av turbinen, en envägskoppling placerad under statorn, en turbin löpare nav och axiallager finns under turbinen och en lock-up-kopplingen alla inom momentomvandlarens fallet. Dessa komponenter stöd i att omvandla och multiplicera vridmomentet från motorn till växellådan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133643.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.