Hur Återvinn Prius Batterier

Toyota Prius är en bränslesnål, bensin-elektriska hybridfordon med ett batteri som är utformat för att hålla bilens livslängd. Eftersom batteriet varar mellan 150.000 och 200.000 miles, kommer många Prius ägare behöver inte oroa sig för återvinning av sina batterier. Men om ett batteri går ut, bör ägaren återvinna det eftersom Prius batterier som är gjorda av den sällsynta jordartsmetallen lantan, som är i mycket begränsad tillgång. Vid återvinning batterier, Prius ägare har möjlighet att returnera den till Toyota för en $ 200 "bounty" eller att föra batteriet till en återvinningsstation. De kan också delta i den årliga AAA Stora Batteri Roundup. Saker du behöver
Skyddshandskar
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Återvänder batteriet till Toyota
1

Ta bort batteriet från din Prius. Batteriet är i ett fack längst till höger insida av stammen. Skyddshandskar, lyft insynsskyddet från stammen, öppna täckplåten (ta bort skruvar och bultar med en skiftnyckel och skruvmejsel om det behövs), och koppla ur batteriet.
2

Ring telefonnumret på din Prius batteriet att ta reda på var du kan ta ditt batteri. I de flesta fall kommer Prius ägare tar batteriet till en auktoriserad Prius servicecenter, där ett avfallshanteringsföretag kommer att plocka upp den och ta den till en behandling bolag såsom SNAP, Accurec eller Umicore.
3

Se din Toyota Prius servicecenter om att samla en $ 200 bounty för att returnera batteriet. Addera Använda en återvinningscentral
4

Ta ut batteriet ur bilen.
5

Använd en telefonbok eller online sökmotor för att hitta lokala återvinningscentraler som accepterar begagnade bilbatterier.
6

tappar batteripaketet av vid återvinningscentral under verksamheten timmarna. Addera Lämna in batteriet med AAA
7

Ta bort batteriet.
8

Ring din lokala AAA för information om var du kan få ditt batteri för AAA Stora Batteri Roundup.
9

Store batteriet tills roundup på Earth Day, som är den 22 april.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133639.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.