2001 Jetta Termostat Installation

Volkswagen Jetta var en av de första Volkswagen-designade fordon som har en vattenkyld motor. Traditionellt åberopade Volkswagen på luftkylning för att förhindra överhettning i sina bakmonterade motorer. Den Jetta bygger på kylvätska och en termostat för att reglera motorns temperatur. När termostaten underlåter att reglera temperaturen, misslyckas det i "öppet" läge. Detta förhindrar motorn från överhettning, men det håller motorn från att nå rätt arbetstemperatur. Saker du behöver
Ramper
dräneringskärlet
Tänger
Hylsnyckelsats
Handdukar
Funnel
3 liter destillerat vatten (tillval) katalog 3 liter kylvätska (tillval)
Visa fler instruktioner
1

köra Jetta på en uppsättning av ramper och ställ nödläge parkeringsplats paus för extra säkerhet. Låt Jetta svalna innan du fortsätter. Kylvätska når mycket höga temperaturer och kylmediet systemet är trycksatt. Att låta motorn svalna släpper trycket på kylsystemet.
2

Tappa ur kylvätskan ur kylaren i en ren tråget. Om kylvätskan är ren, återanvända det senare. Annars, kassera den i enlighet med lokala och statliga lagar. Addera 3

Följ nedre kylarslangen till huset direkt under vattenpumpen. Slangen ansluts till höljet. Lossa klämman kylarslangen med en tång och dra slangen från huset.
4

Använd en hylsa för att ta bort de två muttrarna som håller fast termostathuset på bultarna på motorblocket. Lyft huset utanför dubbar. Torka botten av huset rent med en handduk och placera kåpan åt sidan.
5

Notera pilen på toppen av termostaten. Pilen positioner mellan de två bultarna för att hålla huset mot Jetta motorblocket. När du byter termostaten, placera pilen i samma position.
6

Dra termostaten och packningen ur motorblocket och torka av ytan på motorblocket ren med en handduk.

7

Placera packningen på metallflänsen på termostaten. Använd den gamla termostaten som en visuell referens.
8

Placera termostaten tillbaka in i motorblocket med pilen uppradade på rätt plats.
9

Placera termostaten bostäder på pinnbultarna och fäst det i blocket med de två muttrarna som tidigare avlägsnats.
10

Placera tillbaka slangen på termostathuset och fäst det med kylaren slangklämma.
11

Tappa ur kylvätskan i kylaren via bräddavlopp expansionskärlet. Om du använder ny vätska, använd tratt och häll i en 50/50 blandning av destillerat vatten och kylmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133624.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.