Hur Spola Transmission Fluid i en Taurus

Den automatiska växellådan i Ford Taurus bygger på Mercon V transmissionsolja för att hjälpa transmissionsväxlingsstyrsektion hydrauliskt, och för att förhindra onödigt slitage på de interna rörliga delar genom smörjning. Precis som motorolja, bryter transmissionsolja ned över tiden och i slutändan kommer att förlora sin förmåga att skydda transmissionen från skador. Utföra en överföring spola ordentligt krävs en speciell flush maskin. Det är bäst att lämna det här jobbet till en professionell, fabriks-utbildade transmission tekniker. Saker du behöver
Transmission flush maskin
12 liter Mercon V transmissionsolja
Linje skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Fyll transmission flush maskin med 10 liter Mercon V transmissionsolja. Detta steg varierar beroende på märket på din flush maskin, så se till att rådfråga din flush maskinens särskilda bruksanvisningen innan du börjar.
2

Avlägsna Taurus s transmissionsledningar svalare från transmissionen kylaren använder linjen skiftnyckel . Taurus transmission kylare ligger i sidotank av kylaren.
3

Anslut spola slangarna från transmissionen spola maskinen till transmissionsledningar svalare. Du kommer att behöva dra åt slangklämmorna på kylaren linjer med skruvmejseln så att de inte läcker under spolproceduren.
4

Start Taurus och vrid spola maskinen till flush inställning . Titta på maskinen och stänga av den en gång ren transmissionsolja pumpar tillbaka från överföringssystemet. Stäng av Taurus off.
5

Lossa slangklämmorna på flush slangarna och dra slangarna utanför transmissionsledningar svalare. Återanslut transmissionsledningar svalare på överföring svalare med raden skiftnyckel.
6

Starta Taurus igen, sätta din fot stadigt på bromspedalen och flytta transmissionen genom varje växel, en i taget innan flytta tillbaka till parken. Kontrollera transmission-vätskenivån och fyll på vid behov med Mercon V. Du kan behöva lägga till upp till två liter, beroende på märket på din sändning spola maskinen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133609.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.