Vad är syftet med en Serpentine Belt?

En bilmotor är serpentin bälte, även känd som ett tillbehör bälte eller drivrem, befogenheter enskilda system utanför fordonets motor, såsom kompressorn, luftkonditionering, generator och andra system. Vissa bilar använder mer än en serpentin bälte för detta ändamål, enligt Samarins, dividera drivningsuppgifter mellan två eller flera remmar. De kritiska funktioner som utförs av Serpentine belt att bli en väsentlig del av motorsystemet, gör regelbunden inspektion och underhåll av bältet ett avgörande steg i att hålla bilen i drift. Elektrisk

Serpentine belt spelar en viktig roll i en bils elektriska avgiftssystem. Den fäster till remskivor på bilens generator för att ge ström till enheten, vilket i sin tur levererar el till bilens batteri så den kan bygga och hålla den elektriska laddningen. I denna egenskap, ersätter Serpentine belt enskilda "V" bälten som tjänar en generator eller andra komponenter enbart, eftersom en enda rem innebär enklare byte och färre delar som kan misslyckas.
Mekanisk

Serpentine belt befogenheter flera mekaniska komponenter på en bil, enligt Auto underhåll. Den servostyrningen, till exempel, beror på effekten som levereras till den av Serpentine belt. Bilens kylsystem innehåller också flera komponenter drivs av serpentin bälte, inklusive vattenpump, kylfläkt och luftkonditionering kompressor.
Krav

serpentin bälte kan endast uppfylla sitt syfte om den hålls under rätt spänning. En mekanisk anordning som kallas en spännare gäller precis rätt mängd av spänning i bältet för att hålla bandet körs med rätt hastighet och motstånd för att utföra sina uppgifter. En lös Serpentine belt glider, vilket resulterar i minskad effektivitet och, i vissa fall en irriterande visslande ljud som signalerar behovet av en ersättare bälte, enligt AA1Car. Vissa äldre bilar kräver manuell spännare justering, medan många fler moderna bilar har spännare som justerar sig automatiskt.
Betydelse

Serpentine belt ger många av de grundläggande funktionerna en bil behöver för att fungera. En bil helt enkelt inte kan köras utan en fungerande serpentin bälte. Om remmen går sönder eller fungerar av sig själv i sin trissa system under drift, kommer bilen förlorar omedelbart sin förmåga att kyla motorn, ladda batteriet, koppla in automatisk styrning eller köra luftkonditioneringen.
Överväganden

hålla Serpentine belt systemet i optimalt skick kan garantera att bandet fortsätter att utföra sin viktiga roll i bilens funktion. Hard-to-spot svagheter kan krypa in banden genom naturlig förslitning eller exponering för motorns vätskor. Mest serpentin bälten kan leverera till 50.000 till 60.000 miles värde av tillförlitlig prestanda, men att ändra bältet runt detta intervall hjälper bilägare att undvika eventuell rembrott och den resulterande bil uppdelning. Remskivor och spännare också måste utföra inom specifikationerna för att säkerställa en lång bälte liv, bör så ägarna har dessa delar kontrolleras samtidigt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133607.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.