Vad är en PCM för en 1995 Mustang 5.0?

En prestation styrenhet (PCM) är ett värdefullt verktyg för bilar. Den bestämmer den mängd bränsle, tändinställningen, och andra parametrar som en motor behöver för att fungera. Den utför sina uppgifter genom att läsa värden från flerdimensionella prestanda kartor. Före uppfinningen av PCM, har dessa parametrar styrs av mekaniska sensorer. Fördelar och nackdelar

Performance Control Module är en anordning som konstant övervakar en motorns sensorer. Enheten kan öka hästkrafter med 25 procent. Kan dock hästkrafter ökning resultera i en minskning av bränsleekonomi, allt från en till tre miles per gallon. Därför är det viktigt att utvärdera om effekt eller bränsleekonomi är viktigare för dig. Addera PCM för en 1995 Mustang 5,0

1995 Mustang 5.0 är en del av fjärde generationen av Ford Mustang fordon. En PCM för 1995 Mustang 5,0 är Venom V49-133. Att Venom modell är speciellt utformad och anpassad programmerad för 1995 Mustang 5.0. En annan fördel är att PCM behåller sina inställningar även när bilen står stilla eller körs i staden. Vidare har den en on /off knapp som hjälper till att spara gas.
Historia

General Motors var en föregångare i uppfinningen av PCM. Dess pilotprogram lanserades 1979, med en hybrid digital modell. År 1980 var alla av GM: s program med hjälp av mikroprocessor-baserade system. Som svar på de amerikanska Clean Air Act kraven i 1981 började GM-fordon för att presentera en modern mikroprocessor-baserat system. Genom 1988, var ett dotterbolag till GM, Delco Electronics, som producerar mer än 28.000 PCM per dag.
Programmerbara PCM

En särskild kategori av PCM är de som är programmerbara . Programmerbara PCM har inte en fast beteende. Snarare kan de omprogrammeras av användaren. Behovet av programmerbara PCM härrör från fordon som har genomgått signifikanta eftermarknaden modifieringar (dvs. lägga en turbo, lägga en intercooler, byta avgassystemet, eller konvertera motorn att köras på alternativa drivmedel). Dessa förändringar kräver en programmerbar PCM, som drivs av en bärbar dator ansluten till en USB-kabel medan motorn är igång.
Ytterligare förbättringar av '95 Mustang 5,0

Den 1995 Ford Mustang kan ha sin prestanda förbättras för att i högre grad än genom att bara installera en ny PCM. Ett nytt kit finns som innehåller ett PCM, en Ford Racing kall-luft induktion kit, ett elektroniskt gasreglage (ETC) gaspedal, en Ford Racing mini-kraftdistribution blocket (PBF), en massa luft mätare, och nytt syre sensorer. Vidare lägger satsen kompressor-specifika kylning slangar och kopplingar samt. Satsen är tillgänglig från mustangandfords.com.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133597.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.