Handledning för SAE kopplingar

Automotive kopplingar är beslagen, bilagor och kontakter som behövs för att hålla olika system under tryck eller läckage gratis. The Society of Automobile Engineers (SAE) Priserna olika kapacitet och styrkan i olika kopplingar med hjälp av tester och standarder. Vissa är ganska enkla klämmor för lågt tryck slangar, medan andra är sofistikerade armaturer som behövs för att stå emot hundratals eller tusentals pounds av trycket för säker och effektiv bil prestanda. Vid inspektion eller installera någon koppling i en bil, se till att den uppfyller eller överträffar alla SAE prestanda och fail-punkt standarder. Klämkopplingar

Även enkel i designen, när en klämma misslyckas och en vattenslang lossnar, kommer motorn stannar lika snabbt som om det hade slut på gas. Kontrollera att alla klämma typer ersätts med samma design. Automobiles använder oftast två typer av klämmor: snäckväxel och klämmor nypa. A-skruvhjulsklämma kopplar en slang till en passande, med hjälp av en gängad bandet genom en växel vände med en skruvmejsel. Dessa är bra för att säkerställa hög tryckledningar behövs för att motstå expansion. Nyp klämkopplingar härdas stålringar öppnas och stängs genom att klämma med ett par tång. Dessa kopplingar säkra lågtryck retur vattenledningarna från motorblocket till kylaren. Addera Swage Kopplingar

Swage kopplingar skapar gas och vätska-åtsittande för högtryck installationer såsom hydraulik (vätska) och pneumatik (luft) system. Swage koppling komprimera och pressa rostfritt stål i beslaget när de skruvas ihop tätt. Denna komprimering tätar montering så det finns ingen läcka när trycksatta.

Swage beslag kan hittas både på slangar och hårda stålrör. Styrservoolja linjer, luft slangar balsam och bromsslangar införliva alla starka tryckresistenta Swage beslag.
Skruvkopplingar

Även enkla skruvkopplingar för komponenter med ingen vätska, luft eller tryck inblandade måste uppfylla SAE-standarder. När bilar reser, kan frågor såsom värme, kyla och vibrationer påverkar alla kopplingens prestanda. SAE tester för inte bara faktorer som styrka att upprätthålla givna vikter och belastningar men också motstånd mot vibrerar loss när under en belastning eller utan belastning.

Dessutom är det alltid klokt att inte blanda eller ändra SAE-bedömare komponenter i en specifik applikation. Bultar har olika toleranser för olika installationer. Även om gängning eller bulten storlek kan vara samma, är garanterar det inte förmågan att motstå vissa påkänningar är identiska. Variabler såsom material (olika stål eller andra legeringar), avsluta (rostfritt, galvaniserat) och konstruktion (bulthuvud storlek, mutter tjocklek) all påverkan kopplingen förmåga att upprätthålla anslutningen under alla typer av förhållanden.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133596.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.