Hur man tar bort och ersätt stötdämpare

De bakre stötdämpare på en bil att hålla dig från att känna alla de stötar och vibrationer när du kör på vägen. De bakre chocker är monterade på bakaxeln av en enda fästbult, och toppen av chocken är monterad vid fordonets ram genom en bult. Axeln måste stödjas innan bakre stötdämparen är bortkopplad från axeln eller från ramen. Det här jobbet tar dig 30 minuter för varje stötdämpare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tänger
Ratchet ställa
Nya stötdämpare
Visa fler instruktioner
1

höja bakre delen av fordonet från marken med hjälp av domkraft och vila den bakre delen av fordonet på pallbockar. Placera domkraften under axeln på höger sida och höja jack upp till axeln.
2

Ta muttern i änden av den säkrar bulten på undersidan av den bakre högra chocken med tång . Anslut motsvarande uttag från ratchet set till låsbulten. Anslut ratchet till uttaget och ta bort fästbulten. Låt domkraften för att stödja vikten av axeln.
3

bort den övre fästskruven på samma sätt som du tog bort för att sänka låsbulten. Dra den bakre stöt från fordonet.
4

Placera nya stötdämpare på samma plats och position som den gamla stötar. För in det övre fästskruven på bultar och motsvarande stöd hål och dra åt låsmuttern med hjälp av harskramla set.
5

Anslut den nedre änden av chock till axeln och säkra chock till axeln med låsbulten och mutter. Dra åt muttern och bulten med spärrfunktion set.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133591.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.