Hur Tappa olja från en S10 Differential

Bakaxeln på en Chevrolet S-10 pickup har en mittsektion som kallas en differential, som håller de redskap som vänder drivaxlarna. Denna mittsektionen måste smörjas för att hålla växlarna fungerar, och den är fylld med differential vätska för att göra jobbet. Även den differentiella vätskan inte behöver bytas, om bakaxeln visar tecken på slitage eller något går sönder internt, men du vill att dränera vätska att komma till delarna inuti. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
skruvmejsel
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp den bakre delen av fordonet med domkraft och ställ den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du fortsätter framåt. Placera drain pan under differential.
2

skruva isär differential locket från baksidan av axeln, vilket är den enda framkomliga locket på baksidan, och är centrerad i axeln. Börja med att använda 3/8-tums Ratchet och uttag för att ta bort de övre bultarna och sedan arbeta dig ner huset, alternerande sidor tills de tre nedre bultarna kvar. Detta kommer att hjälpa till att hålla vätskan i differential och förhindra att en enda röra.
3

Unbolt resterande tre skruvarna på undersidan av differential medan du håller locket mot axeln med fria händer . När den sista bulten är ute, dra långsamt tillbaka differential lock. Beroende på styrkan av ditt sigill, kan du behöva bända tillbaka locket en aning nedtill med platt skruvmejsel.
4

Låt vätskan rinna i pannan. När det är gjort droppande, använd butiken trasor för att suga upp eventuell kvarvarande vätska på botten av huset.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133586.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.