Bil Alignment Tekniker

Om korrekt gjort, kan en hjulinställning skapa förutsättningar för alla fyra däcken rulla utan glidning eller dra som inträffar med en bil som har dåligt anpassade hjul. Tekniker för att anpassa en bil varierar, men de flesta nästan varje butik som gör hjul väglinjer idag använder en anpassning rack, som bygger på datoriserade sensorer för att mäta var och en av de olika specifikationer som behövs för att göra en bil anpassningen korrekt. Vinklar och specifikationer

Caster, som mäts i grader och är framåt eller bakåt för lutning av styrspindeln såsom visad från sidan av bilen, styr den plats på däcket som berör vägen med avseende på en centrumlinje dragen genom styrspindeln stöd. Positiva caster resulterar i toppen av styrspindeln lutas mot fordonets bakre del (som framhjulet på en cykel) och vice versa för negativ caster (som hjulen på en kundvagn). Caster kan kontrollera om det finns en "pull" på ena sidan som bilen färdas.

Camber är för aktiv eller passiv lutning av hjulen när de ses från framsidan av fordonet och är positiv eller negativ.

Toe återspeglar skillnaden i avståndet mätt mellan de främre och bakre delen av varje däck i en uppsättning vänstersidiga och högra hjul. "Toe in" liknar vad en persons fötter ser ut när tårna pekade inåt. "Toe-out på varv" mäter hur mycket brantare insidan rattvarv som bilen visar.

Tracking beskriver riktningen för framhjulen i förhållande till bakhjulen.

Justering tekniker

när datorn mätningar har gjorts, ankommer det på tekniker för att göra nödvändiga justeringar. Generellt är caster justeras först, sedan camber (tillsammans med en kontrollera igen av caster), sedan tå justeras, och om det har uppstått skador repareras görs en kontroll av toe-out på svängar utförs. Spårning kan eller inte kan behöva kontrollera.

Att justera caster måste styrarmen kan flyttas så att kulleden flyttas antingen mot främre eller bakre delen av bilen. Beroende på märke och modell av bilen, uppnås detta genom att lägga till eller ta bort shims (vilket är små, platta metallbitar som är inklämda bredvid kontrollgruppen), justera strut rod, vrida en excentrisk bult eller ändra position av axeln kontroll arm bultar i slitsade hål.

Camber justering görs genom att flytta inåt kontroll arm eller utåt utan framåt eller bakåt förflyttning av kulleden. Återigen, kan shims och excentriska bultar användas för att uppnå denna justering, men vissa bilar som har MacPherson fjäderben innehåller inga bestämmelser om vare caster eller justeringar camber.

Toe justeras genom att förlänga eller förkorta (genom att vrida) slips stavar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133585.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.