Hur att ladda min lastbil med R134a

R134A är ett köldmedium som används i moderna lastbilar (efter 1992). Det används i luftkonditioneringen (AC)-system som kylmedel för att hålla hytten sval. R134a har ersatt R12 köldmedium, liksom pre-1990 freon-laddade system. Den R134a är tänkt att vara mer miljövänlig än andra köldmedier som används i det förflutna. Av denna anledning är R134a det enda kommersiellt tillgängliga köldmedium som du kan använda för att ladda din lastbil. Saker du behöver
AC tryckmätare
R134a köldmedium
skyddsglasögon
Skyddshandskar
Visa fler instruktioner
1

bort toppen på R134a köldmedium. Skruva av toppen för att göra detta.
2

Skruva den gängade änden av AC tryckmätare på toppen av kylmediet kan. Se till att ventilen på tryckmätaren är stängd (den vänds vinkelrätt mätaren).
3

bort det blå locket på lågtryck raden av AC-system på din bil. Den blå skyddet kommer att lossna om du drar upp det med fingrarna. Det finns två linjer på AC-systemet i din lastbil: Det höga trycket linjen är en liten, fast, metall linje, medan det låga trycket linjen är en större diameter stål linje. Det låga trycket ledning har en ventil på det som ofta är täckt med en blå mössa. Detta är den linje du behöver komma åt medan du laddar din lastbil med R134a.
4

Skjut snabbkopplingen ventil på AC manometern under lågt tryck linje ventil och säkra manometern till det låga trycket linjen ventil.
5

Öppna ventilen på tryckmätaren. När nålen på mätaren sitter inne i gröna bandet på tryckmätaren är AC-systemet fulladdat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133584.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.