Hur du ändrar en bakre Serpentine Belt på en 2000 Ford Contour

Byta Serpentine belt på en 2000 Ford Contour är ett nödvändigt underhåll uppgift att hålla bilen igång utan problem. Om Serpentine bältet inte är väl underhållna, det kan gå sönder och orsaka alla tillbehör i din Contour motor, såsom generatorn och vattenpumpen, att sluta arbeta. Detta kommer att leda till effektförluster i bilen och och överhettning av motorn, vilket kan leda till allvarliga motorskador damage.Though verkar två vara en främre och en bakre bälte, det är faktiskt bara en väldigt lång rem som svänger upp och ner på sidan av motorblocket. Saker du behöver
3/8-tums hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Contour och leta bältet-spännaren. Det är på passagerarsidan av motorn, under generatorn remskiva.
2

Använd hylsnyckel sakta lossa spännaren, vrida den i medurs riktning. Den har en omvänd tråd, så vrid den åt höger för att lossa den.
3

Bänd serpentin remmen från remskivorna. Avlägsna remmen för hand, använd inte någon hård metall verktyg för att bända loss bältet - som kan skada remskivorna
4

Placera den nya remmen på remskivorna så de släta sidorna få kontakt med. de släta remskivorna och de spårade sidorna ta kontakt med de räfflade remskivor.
5

Starta motorn och lyssna efter eventuella missljud. Ett högt whine indikerar att bandet glider och har inte installerats korrekt. Om motorn låter normalt, har bältet har installerats korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133581.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.