Hur är en vätgasdrivna bränsleceller produceras?

Vätebränsleceller produceras i laboratorier som har skalats upp i storlek, men dessa processer inte utnyttjar högvolymstillverkning metoder. Komponenter för vätgasdrivna bränsleceller skapas för hand genom en arbetsintensiv process. Fyra delsystem

Fyra delsystem används i processen för bränsletillverkning väte celler. Dessa system är cellstapeln, balance of plant, power system för konditionering och kontroll.
Cellstapel

cellstapel området för produktion anses vara den viktigaste eftersom det fokuserar på bränslecellen kärna. Elektrokemiska processer äger rum i membranet elektrodaggregatet (MEA). MEA är tunna material, och de måste bearbetas genom tunnfilm tillverkning.
Balance of Plant

balance of plant system står för 50 procent av totala kommersiella kostnaden för att utveckla en bränslecell. Vätebränsleceller dra nytta av detta redan etablerade tillverkningssed. Detta område av produktionen är inriktad på leverans och kontroll av reaktanter samt avlägsnande av biprodukter från bränsleceller.
Effektutjämning

Effektutjämning är området av väte utveckling av bränsleceller i vilken likström (DC) ström omvandlas till högspänd växelström (AC) för att driva ett fordon. Detta system används redan inom transportbranschen.
Styrsystem

Computer gränssnitt mellan fordonet och kraftverket uppnår optimal prestanda av fordonets totala systemet. Integrerade kretsar och fjärrövervakning av större delsystem och komponenter möjliggör lägre kostnad montering av styrsystem i kraftverket och fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133566.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.