Hur vet man kuggstångskonstruktion behöver bytas

Kuggstångsstyrning styrsystemen består av relativt få komponenter och typiskt längre än äldre styrsystem. Många rack-och drev behöver bara grundläggande justeringar, såsom att ha skruvar och fjädrar åt, att förbli effektivt. En kuggstångsdrivna systemet bör bytas ut när en serie av standardiserade tester som utförs av en kvalificerad mekaniker misslyckas. En kuggstångsdrivna styrsystem kommer att avge varningssignaler som viktiga komponenter i systemet kan behöva bytas ut. Saker du behöver Málaga Telefon (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen som vanligt och titta för någon "play" i styrningen eller glapp utvecklas. Om du kan vrida ratten längre än normalt men inget annat händer i riktning av hjulen, det är "play" i styrningen.
2

Notera någon ovanlig stelhet i styrningen. Vanligtvis kommer styvare än normal styrning indikera problem med servostyrning pump eller vätskor. Dock tyder ovanlig styvhet, tillsammans med något oväsen eller glapp i styrningen möjliga problem med kuggstångsdrivna systemet.
3

Kontrollera racket och yttrandet noga. Om någon av tänderna och spåren i racket eller kugghjulet är utslitna, kommer en mekaniker rekommendera en fullständig ersättning av kuggstångsdrivna systemet. Om tänderna och spåren är utslitna, kan drevet inte alltid låsa i racket på rätt sätt när du är styrning och detta skulle kunna sätta dig i en livshotande situation.
4

Ta bilen till en kvalificerad mekaniker. Mekanikern kommer att inspektera dina däck, din makt styrningens komponenter om tillämpligt och alla komponenter i din kuggstångsdrivna systemet. Mekanikern kommer att utföra ett allvarligt av åtgärder för att korrigera dina problem med styrningen, inklusive justering av fjädrarna, dra åt bultarna eller byta tätningarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133565.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.