Hur man installerar ett Spännrulle för en Ford Bronco

Du måste installera en spännrulle för en Ford Bronco när Bronco motor är igång, men tillbehören är inte. Vände med en enda serpentin bälte, en Bronco s generator, servostyrning, vattenpump och luftkonditionering påverkas om drivremmen lossnar. Spännrullen sträcker en Bronco s Serpentine belt så det kommer att fortsätta att ladda batteriet, kyla luften och göra det lättare att styra. Dessa steg kan användas för att guida dig genom projektet när Bronco s spännrullen behöver bytas. Saker du behöver
Bronco Spännrulle
skiftnycklar (öppna änden, metrisk, standard) katalog Flathead skruvmejsel (lång)
Visa fler instruktioner
1

Parkera Ford Bronco på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Avsluta fordonet och höja huven. Koppla bort batteriet så att alla tillbehör inte är laddade med elektricitet. Ta den positiva (röda) kabeln från den positiva batteripolen och förvara kabeln från batteriet när du installerar en spännrulle för en Ford Bronco.
2

Leta spännrullen. Det är på passagerarsidan framsidan av motorn på toppen av serpentin bälte, till höger om generatorn. Den hålls på plats av och ankaret, och serpentin bältet går under remskivan. Tryck på remmen som går runt trissan för att se om det finns slack nog i bältet för att ta bort den från remskivan utan att lossa den först. Om remmen är för hårt för att ta bort, använd en skiftnyckel för att lossa centrum bulten på remskivan. Remskivan lossnar och bandet kan frigöras från spåren i remskivan
3

Lossa skruven i mitten av överarmen som ansluter enheten spännrullen till motorblocket . Vrid skruven moturs tills armen lossnar från motorn och hela församlingen, spännrullen och arm kommer fri från motorn.
4

Demontera spännrullen montering på trissan. Avlägsna spännrullen genom att ta bort dess centrum hållarskruven. Byt ut slitna remskiva med en ny och fäst den spänningen montering med befintliga spännrullen bulten genom centrum av skivan. Dra det till 30 foot-pounds av vridmoment innan säkra spännanordningen tillbaka på motorn.
5

Säkra monteringen spännrullen till motorn med hjälp av ankaret fästskruven och dra åt till 30 foot-pounds av vridmoment. Dra Ford Bronco s serpentin bälte över spännrullen med spännrullen fortfarande löst fastskruvade spänningen montering arm. Dra centrum bulten för spännrullen efter att bandet körs runt spännrullen. Dra tills remmen och spännrullen är tillräckligt stram för att snurra rullarna tillbehörsdrivningens när motorn är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133560.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.