Hur att rengöra en Silverado Oxygen Sensor

Syresensorn, eller O2-sensor, i din Chevy Silverado samlar in information om din lastbil utsläpp utgång och skickar denna information till lastbilens elektroniska styrenhet eller ECU. ECU justerar sedan luft-bränsleförhållande för att säkerställa att utsläppen reduceras till en minimal mängd, att bränsleekonomi är optimerad, och den utstrålade effekten är optimerad för den mängd bränsle som används i motorn. Över tiden kan O2 sensorerna blir smutsiga och belagda i kol. När du har tagit bort sensorn från din Silverado, måste du veta hur man rengör kolavsättningar bort av sensorn. Saker du behöver
gasolbrännare
Kallvatten
Vise-grepp tång
Visa fler instruktioner
1

Ta syresensorn med ett par skruvstäd -grepp tång så att den runda delen av sensorn är vänd bort från dig. Grab på basen av sensorn med skruvstäd-grepp, inte den rundade delen av sensorn.
2

Slå på gasolbrännare och värme i slutet av O2 Sensor (den runda delen av sensor) fram till slutet av sensorn lyser rött.
3

snabbt släck sensoränden i kallt vatten. Detta kommer att leda till att sotavlagringar att bryta sig loss från sensorn, effektivt rengör det.
4 steg

Upprepa tills allt kol har tagits bort.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133555.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.