Hur Dra en Honda Civic Motor

Honda Civic kommer med en vanlig fyrcylindrig motor, vilket inte är en stor, tung motor. Detta gör processen att dra (dvs. avlägsna) motorn lite lättare. Motorrummet är ganska liten, så du kommer att behöva ta bort en del av de komponenter inuti den. När man förbereder för det här jobbet, se till att avsätta 3 timmar och ha alla de rätta verktygen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skruvmejsel
spärrnyckel
satt
3-liters hink
Chain
Engine hissa
Show Mer Instruktioner
1

Höj den främre änden av Honda Civic med domkraften och vila Honda Civic på pallbockar. Öppna Honda Civic huv.
2

Använd skiftnyckel för att ta bort skruvarna från armarna som ansluter huven på ramen och ta bort fläkten från Civic. Ta bort minuskabeln från batteriet med skruvmejseln. Addera 3

Använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna som håller fast servopumpen till ramen. Ta bort servopumpen. Ta bort de elektriska ledningarna från motorn med en skruvmejsel och skiftnyckel. Ta bort skruvarna på grenröret med en skiftnyckel.
4

Ta bort avtappningspluggen genom att dra ut kontakten ur botten av radiatorn. Dränera kylaren vätska i en 3-liters hink och avlägsna slangarna med skiftnyckel. Ta bort skruvarna som håller kylaren på plats på ramen med skruvmejseln. Avlägsna bultarna och skruvarna som håller fläkten, spännrullen och generator med skiftnyckel och skruvmejsel, sedan ta ut kylaren. Lossa bränsleledningarna och intaget lufttillförseln med skiftnyckel.
5

Ta bort skruvarna som förbinder överföring till motorn med en ratchet set. Lyft motorn något med domkraften. Använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna från motorfästet, dra sedan motorn monteras bort från motorn. Använd domkraften för att hjälpa dig ta bort domkraften och placera Honda Civic tillbaka på marken.
6

Flytta motorn hissa på framsidan av Honda Civic. Vira kedjan runt motorn och fäst kedjan på plats med skruvarna från motorfästen. Sprinten mellan kedjan gemensamt och i motorfästet beslag. Lyft motorn ur Honda Civic.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133552.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.