Hur man tar bort motorn i en Pontiac Bonneville

Ta motorn i din Pontiac Bonneville, med rätt verktyg och rätt kunskap, bör ta del av en dag. Oavsett om din motor inlåst, utbränd, eller om du vill ersätta det med något med mer kraft eller bättre gas körsträcka, avlägsna en motor kan vara hårt arbete, så du kanske vill ha en vän hjälpa dig. Saker du behöver
Engine hissa
Wrench
Bucket
Jack
stödbenet
Ratchet set
Visa fler instruktioner
1

Placera Bonneville så att du kan placera motorn hissa framför det. Öppna huven och, med hjälp av en skiftnyckel, bort bultarna från stödarmarna på insidan av huven och ta bort huven. Sa minuskabeln från batteriet. Lyft upp framvagnen upp från marken med domkraften och vila Bonneville på pallbockar.
2

Dra åt avtappningspluggen ur botten av kylaren och låt värmeelementet rinna i en hink. Ta bort slangarna från kylaren med skiftnyckel. Ta bort fläkten och generatorn med skiftnyckel och ratchet set. Ta bort skruvarna som håller kylaren och ta ut kylaren. Ta bränsleledningar och luftintag med skiftnyckel.
3

Lossa servopumpen och luftkonditionering kompressor med skiftnyckel. Dra kompressorn luftkonditionering och servostyrning pumpen ur vägen men lämna de anslutna slangarna. Ta bort de elektriska ledningarna från motorn. Ta bort skruvarna från avgasgrenröret och ta bort grenröret med skiftnyckel. Ta bort skruvarna som ansluter motorn till transmissionen.
4

Skjut under Bonneville och lyft bort startapparaten och avgasrör med skiftnyckel och ratchet set. Ta bort skruvarna från transmissionen som ansluter till motorn med en skiftnyckel. Använd en spärrfunktion inställd för att ta bort skruvarna från motorfästen. Avlägsna domkraften står för under Bonneville och returnera den främre till marken.
5

Anslut kedjan på lyftanordningen på båda sidor av motorn med motorfästen och en bult. Lyft motorn ur bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133550.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.