Vad är en Lambdasond?

De flesta människor inte tar hänsyn till hur mycket underhåll som krävs för att hålla en bil igång ordentligt. De tar hand om saker som oljebyten och däckbyte, men motorn, bränsle-och avgassystemen reparationer försummas ofta tills det finns ett uppenbart problem. Lambda Sensor

lambdasensor är också känd som avgasen syresensorn och är nyckeln sensorn i motorns bränslestyrning återkopplingsslinga. En dator använder lambdasonden att balansera bränsle-syre blandning. Den korrekta läsningen för bränsleblandningar är rik i motsats till luta.
Output Range

lambdasond utgångar intervallet från 0,2 volt, vilket är magert, till 0,8 volt, vilket är rik. För en perfekt balans, som är känd som stökiometriskt, måste det finnas blandning av 14,7 delar luft till en del bränsle.
Läs Frekvens

lambdasensorn aldrig är konstant, är det förändras alltid. Detta kallas cross räkna. Injektionen bör växla mellan rika att luta ungefär en gång per sekund, om det är lägre än detta, behöver din sensor bytas Addera Lifespan

lambdasond. vanligtvis varar mellan 30.000 och 50.000 miles, men det kan sluta arbeta tidigare om sensorn blir förorenat av bly från en frostskyddsmedel läckage eller om det blir igensatt med kol. När lambdasonden börjar misslyckas, kan kontrollera motorn ljuset tänds.
Byta

Innan du byter din lambda sensor, göra en diagnostisk kontroll för att se vad som är fel med din sensor. Det kan vara en enkel sak som en kabeldragning problem som inte innebär att byta ut hela sensorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133549.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.