Hur man avgör Replacement Sump

Den oljetråget är den del av motorn där oljan vilar medan bilen står stilla eller körs inte. Förutom att fungera som en olja reservoar, är det också där oljepumpen vilar. Oljetråget är i allmänhet placerad vid botten av vevhuset för att samla in oljan när den strömmar ned från sidorna. Oljetråg är i allmänhet gjorda av tunt stål och är en av de vanligaste bildelar att utveckla en läcka. Om en läcka uppstår i oljetråget, rekommenderas att den del bytas ut. Lyckligtvis är det enkelt att bestämma om oljetråget är defekt. Saker du behöver
Handskar
Jack
Ficklampa
Oil hink eller panorera
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ditt garage och /eller utfart för att se om det finns tecken på oljeläckage. En dålig oljetråget nästan alltid läcker olja. Däremot en olje fläck på marken inte nödvändigtvis att oljetråget är fel, det finns ett antal skäl för ett oljeläckage. Om det verkar vara inget läckage, är din panna troligen böter.
2

Jack bilen upp så att du kan följa undersidan av motorn. Leta efter den stora metall pan med en plugg placerad längst ner. Kontrollera oljeavtappningspluggen på botten av pannan för skador. Det är också möjligt att pluggen avdrives. Innan skruva loss den för att kolla, se till att sätta en kastrull under för att samla upp olja som det rinner ut ur motorn. Oljan kan sättas tillbaka in när du är klar. Undersök plugg för sprickor och skador.
3

Undersök området kring dräneringshålet i pannan, liksom pannan själv. Om pannan har verkligen gått dåligt, bör sprickor eller läckande områden vara synliga med en ficklampa. Om allt fortfarande ser intakt, är ditt oljetråg fortfarande i god form.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133540.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.