Vad gör du om du ser ett ljus Check Engine Efter en Missljud

När "check engine" tänds i bilen, kan du bli konflikt om vad man ska göra. När allt motorproblem är inget att ignorera. Men detta ljus inte alltid betyda att det finns ett problem med själva motorn. Det kan göra det svårt att avgöra om din bil behöver gå till butiken. Motorknackning

Din motor kan producera en knackar buller av flera skäl. Knackar eller knacka från en kallstart kan tyda på att en bil inte har blivit ordentligt underhållna. Det kan också indikera interna mekaniska problem som en trasig ring, en trasig kolv, en arkivering vevstakslager eller kolvbult, eller en blåst topplockspackning. Dessa slår ofta sund metalliska och ökning som motorns varvtal ökar. De kan öka när motorns belastning ökar också.

Motorer kan knacka när motorn tidpunkten är fel, eftersom kylsystemet inte fungerar korrekt eller att bränsleblandningen är fel. Ljudet kan vara en riktig knock - ett ihåligt ljud - eller ett skramlande ljud. Motorer med kyl-system frågor eller ojämn förbränning kan utveckla en pinga ljud. Oavsett vad det låter som, motorknackning indikerar ett verkligt problem. Du ska aldrig ignorera en högljudd motor.
Check Engine Light

"check engine" light kan vara den mest missförstådda lampa på instrumentpanelen. Det är kapabel att känna av problem med motorn, men det kan inte berätta var de kommer ifrån. Din "check engine" light kunde vända på för något så litet som en lös tanklock, till något så stort som en motor som är misständning. Trots att ljuset inte brukar betyda att du behöver ett släp, tjänar det som en heads-up, så att du vet att något är definitivt fel.
Detection

Ägare av knackar bilar ska aldrig ignorera deras "check engine" lyser. Ta lite tid och kolla grunderna - sätt tillbaka tanklocket, kontrollera kylvätska nivåer och låta bilen att "vila" innan du startar den igen. Sänk hastigheten och belastning, liksom. Om din bil inte var byggda för att bogsera, kan du se "check engine" light.
P Om dessa steg inte löser problemet, kan det vara något allvarligt fel. Ta bilen till en mekaniker du litar så snart du kan. Reparationerna kan tyckas dyrt nu, men du kommer att spara pengar i det långa loppet. En bil med ett dåligt kör motorn mer förorenande och mindre bränsleeffektiva. Motorknackning kan också indikera ett problem som inte kommer att bli bättre. Din mekaniker kan hjälpa dig att hitta problemet och åtgärda det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133539.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.