Vad är en Timing remspännare?

En bilmotor kräver yttersta precision från interaktionen av dess många rörliga delar. Minsta tidsfel mellan ventiler och kolvar kan innebära en katastrof, lämnar föraren strandsatta med ett förstört eller svarar motorn. De delar som håller en motor som körs i perfekt synkronisering inkluderar kamremmen och kamremmen spännaren. Kamremmen

Ventiler och kolvar måste arbeta tillsammans med perfekt timing för en bilmotor att göra sitt jobb ordentligt. Kuggremmen säkerställer att kamaxeln roterar med exakt hälften av hastigheten av vevaxeln, så att kamaxeln för att manövrera insugnings-och avgasventiler i perfekt synkronisering med rörelsen av bilens kolvar, enligt Family Bildelar.

Spännare Funktioner

kamrem spännare upprätthåller rätt nivå av spänning på kamremmen att hålla den i rörelse i perfekt synkronisering med övriga delar av motorn. Enligt Repair Pal hemsida, består en spännare av en hävarm kopplad med en axel till ett hus som kommer i kontakt med bandet. Springs nära spännaren gör det möjligt att utöva våld mot spaken, som svarar genom att lägga till rätt grad av spänning i bandet via en remskiva.
Problem

Den spännaren måste utöva ett konsekvent spänning på kamremmen för att säkerställa korrekt drift. Familj Bildelar varnar att om kamremmen glider i sin timing med ens ett enda hack, kan kolven slå en ventil, böja ventilen och eventuellt bryta båda komponenterna. Denna händelseutveckling kan lätt uppstå i en "störning motor," vilket placerar kolvar och ventiler på nära håll varandra. En "icke-inblandning" Motorn kommer inte drabbas av livshotande skador av felaktig spänning och timing, men det kan plötsligt sluta fungera.
Underhåll & Byte

Enligt Family Car Delar, kuggremmar måste bytas med vissa intervall i bilens livslängd. Dessa intervall kan variera från 60.000 till 105.000 miles, beroende på bandets typ och bilmodell. (Timing kedjor inte kräver ersättning, enligt Popular Mechanics.) Spännaren kan slitas ut med tiden, så Family Bildelar rekommenderar att bilverkstad ersätta spännaren vid samma tid som bandet. När spännaren emot den nya remmen skall bältet anpassa perfekt med inställningsmärkena på motorn så att cylindrarna och ventilerna arbetar tillsammans i rätt ordning.
Överväganden

Sensible reparation strategi innebär ofta ersätter flera komponenter som tenderar att slitas ut vid ungefär samma tidpunkt, eftersom kunden kan spara kostnader för arbetskraft genom att ha allt det arbete som görs i ett besök i butiken. AA1Car.com noterar att kuggremmar, spännhjul och vattenpumpar tillhör denna grupp, tillade att placera en ny kamrem på en sliten spännare bara kan orsaka en annan bälte misslyckande.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133528.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.