Car Suspension Felsökning

Bilens fjädring håller ditt fordon från skruvat på vägen och hjälper till med bromsar, styrning och hantering av prestanda. En felaktig avstängning kan orsaka överdriven studsande, drifting på vägen när ratten hålls i ett läge och blod-kylning tongångar. Att veta hur du felsöker ett problem kan du spara pengar och förhindra en olycka. Möjliga problem

när man gör regelbundet underhåll på din bil, är det en god vana att kontrollera suspension problem. Upphängningen består av en styrarm som håller på hjulen, en stötdämpare som dämpar dips och gupp i vägen, styrlänkaget som förbinder ratten till upphängningssystem, och ramen på bilen. Styrarmarna ansluter styrlänkaget till hjulen, så svängar.

Titta på däcken på din bil och se om det finns något slitage eller trampar skador på ovanliga ställen, såsom sidorna eller väggar av däcken . Kontrollera om det finns någon läcka från slangarna servostyrning eller styr området. Detta kan orsaka onödigt slitage på upphängningssystem. De chocker och stöttor se suspensionssystemet är jämnt fördelad på alla hjul. Kontrollera dessa komponenter för att se till att de inte är slitna. Du kan testa de stötar och stöttor genom att göra en studs check. Sätt dig i bilen och köra runt. Om fordonet stenar för mycket, kan du behöva byta ut systemet.
Clunking
p Om du hör en högljudd clunking från bilen, speciellt framifrån när man går över gupp, kontrollera att stagen är ordentligt infettade. Bad fett kan orsaka stagen skava mot komponenterna. Den främre aggregatet måste tas isär, det gamla fettet avlägsnas och nya high-density fett tillämpas. Om dina chocker var nyligen servad och du märker detta problem, ta bilen tillbaka till servicecentret och har de chocker göras om. Om fett på chocker är inte problemet, kan du behöva suspensionsvätska. Om vätskenivåer är korrekta, kan chock komponenterna bäras och behöver bytas ut.
Ojämn eller hängande
p Om bilen är slapp i ena änden eller om markfrigången ser låg, kan fjädrarna i dina chocker bäras. Kontrollera markfrigången genom att mäta hur hög din bil är på varje sida. Gör en noggrann mätning i motsats till en ögonglob uppskattning, så små skillnader i höjd på motsatta sidor av fordonet allvarligt kan påverka prestandan. Kontrollera specifikationerna höjd för din fjädring genom att titta i din instruktionsbok. Ridning nedan spec kan påverka styrning och hantering förmåga.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133526.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.