Hur man målar en bil på uppfarten

Det anses perfekt att måla en bil inne i en butik, men ibland måste du tänka på nya och innovativa sätt att få jobbet gjort om du saknar rätt resurser eller tid. Du kan måla en bil på uppfarten i ditt hem om du saknar tillgång till någon annan egendom. Se till att du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder och söka expertråd om du inte är säker på vad du gör. Saker du behöver
Bil
Paint
färg spruta
Slipning och polering verktyg
Säkerhetsutrustning
Visa fler instruktioner
1

Park bilen i uppfart (över en stor plastmatta) och inte i garaget. Vissa kanske undrar varför du inte skulle använda skydd i garaget mot utomhusenheter? Residential Garage kommer inte att fungera på grund av förekomsten av varmvattenberedare eller ugnar som kan antända måla rök. De nödvändiga element som behövs för att måla en bil lämpligt omfatta utmärkt ventilation, minimal damm, bra belysning, el och utrymme att arbeta runt bilen.
2

Samla den utrustning som behövs för att dra bort jobbet. Du behöver slipning och polering verktyg och förnödenheter, grundläggande bil målning utrustning (t.ex. en spruta, etc), färg och säkerhetsutrustning (skyddsglasögon, måla skyddsdräkt).
3

Förbered kroppen av fordonet för målning genom att ta bort rost och reparera eventuella bucklor. Du måste också ta bort all krom eller plast trim som du enkelt kan ta bort och byta senare. Sand den gamla färgen på fordonet ner till plåten eller original primer. Rengör alla ytor som behövs för att ta bort oönskad olja eller fläckar. Sist men inte minst, ta massor av tid för att maskera ytor du inte vill måla (fönster ingår) och inrätta fyra provisoriska väggar runt fordonet. Detta kommer att förhindra att giftiga ångor sprids och oönskade damm från att tränga in i kroppen. En grundläggande duschdraperi på hjul räcker.
4

Måla kroppen efter att du prime ytan. Se till att du tillåter gott om tid att låta primern torka. Om du vill låta primern torka över natten, tillämpa det tidigt och låt stelna ute hela dagen. Vid slutet av dagen, ta bort väggarna och parkera bilen i garaget för natten. Se till att du rengör ytan Efter primern torkar att återigen ta bort eventuella oönskade kemikalier.

Ännu inte spraya täckfärg på bilen. Du måste tillåta 24 timmar till sju dagar för färgen att torka, och det beror på färgen tillverkarens anvisningar.
5

Applicera täckfärg på fordonet. Det mest effektiva sättet att måla en bil är att använda en av de stora färgsprutor att någon auto body shop bär. Om du har svårt att hitta något att köpa på nätet eller från en järnaffär, be lokala body shop om att hyra en för en helg. De kan skära dig en anständig överenskommelse som i sin tur kommer att spara en massa pengar. Använd långa och breda penseldrag när du applicerar färgen, vilket ger en jämn finish. Låt katalysatorn färgen torka åtminstone i 24 timmar, om inte ett par dagar. Håll bilen fri från damm som färgen torkar. Du kan använda en "klarlack" att presentera en djupare och högre glansig look men det är inte nödvändigt.
6

när färgen är helt torkat, ta bort presenningar nedan och på sidorna av fordonet , inklusive provisoriska väggar. Du kan nu parkera bilen inne i garaget och njuta av det nya utseendet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133520.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.