Hur vill kolla Transmission Fluid på en Honda Passport

Honda Passport ritades av Isuzu Motors och utsläppt mellan 1994 och 2002. Det var också utsläppt från Isuzu som Isuzu Rodeo. Finns mer allmänt med 3,2-liters V-6 motor, det var också tillgänglig med 2,6-liters fyrcylindrig under dess första generation. Båda fordonen har en tät och underhållsfri automatisk växellåda utan närvaro av en mätsticka. Specialverktyg krävs för att utföra uppgiften korrekt. Saker du behöver
Four-post drive-on lift
Två stoppklossar
Droppkar
automatisk transmissionsolja
Box-nyckel som
Vätsketemperaturen
mätare verktyg Handpump med 3/8-tums slang förlängning
Trappstege
Visa fler instruktioner
1

Kör Passport tillräckligt länge för att låta motorn nå arbetstemperatur.
Sida 2

Kör SUV upp på en fyra-post drive-på hiss så det är nivån. Placera Passport i friläge och handbromsen. Låt motorn igång.
3

Placera ett hjul chock på varje sida av en bakre däck.
4

Lyft och nivån på fordonets hissen, om tillämpligt.
5

Leta överföring pan under Passport och rikta in droppskålen under fill-kontakten.
6

bort pluggen med en box-nyckel.

7

Infoga och aktivera mätaren temperaturgivare i transmissionsolja fill-kontakt Port. Var säker på att det står mellan 100 till 150 grader Fahrenheit. Om inte, vänta tills vätskan värms upp. Ta mätaren när önskad temperatur har uppnåtts.
8

Tillsätt vätska om nödvändigt med hjälp av en handpump med en 3/8-tums förlängningsrör. Sätt in röret i fill-pluggen och pumpa handpumpen in fill-kontakten tills transmissionsolja sipprar ner på sidan av hålet.
9

Byt fill-kontakten, men bara åt det handkraft.
10

Använd en trappstege för att komma upp på hissen och in i passet och sedan växla igenom alla växlar inklusive park. Gör detta tre eller fyra gånger.
11

Kontrollera återigen vätskan igen genom porten hålet. Lägg till mer vätska om det behövs och utför steg 10 igen. När du inte längre behöver lägga något mer vätska, byta och dra åt fill-kontakten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133518.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.